Afbeelding
Foto:

Venrayse kweker in het zonnetje

Haining | Nederlandse kwekers promoten van 27 april tot en met 3 mei hun producten tijdens de World Garden Show in de Oost-Chinese stad Haining. De Venrayse boomkwekerij Michels Classens behoort tot één van deze negen Nederlandse kwekers.

Boomkwekerij Michels-Classens won dit jaar de Venrayse Ondernemersprijzen en zat bij Venray in bedrijf

Het opvallende oranje paviljoen werd op zondag 30 april bekroond met de award voor beste stand. Het paviljoen werd ontworpen door Jianjun Yao van Sino Dutch Agri Exchange.

Het Nederlandse paviljoen, dat door gezamenlijke inzet van bedrijfsleven en overheid uit Alphen aan den Rijn en Haining tot stand is gekomen, is georganiseerd door Greenseasons B.V. uit Hazerswoude-dorp en de in Leiden gevestigde Chinees-Nederlandse organisatie Sino Dutch Agri Exchange. De negen Nederlandse kwekers leverden gezamenlijk ruim 800 planten en bomen aan voor de show. De planten en bomen zijn voor een groot deel variëteiten die geheel nieuw zijn voor de Chinese markt en werden speciaal voor deze show naar China gebracht. Met de deelname van het Nederlands paviljoen aan de World Garden Show is een goede basis gelegd voor verdere toekomstige samenwerking.


Knutselen bij
De Springplank

Venray | De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool gaan op maandag 7 mei knutselen. Van 18.30 tot 19.45 uur wordt er iets gemaakt voor Moederdag. Dinsdag 8 mei van 18.30 tot 20.00 uur Switch tocht voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8.