Holthees onderuit tegen Sambeek

Holthees-Sambeek 1-4 (0-1).

Doelpunt: Ser van Es (strafschop).

HOLTHEES | Het matig spelende Holthees ging donderdag met 1-4 onderuit tegen Sambeek in de vijfde klasse E. Het was een inhaalduel dat nog telde voor de tweede periode.

Na acht minuten namen de bezoekers de leiding. Holthees-verdediger Denny Loenen wilde na een doelpoging op het nippertje redding brengen maar via de paal rolde de bal toch in het doel: 0-1. Holthees miste de geschorste aanvoerder Kay Wijenberg en de geblesseerde Roy Coppus. De blauw-witten konden weinig gevaar stichten.

Direct na de pauze viel de 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Sambeek liep vrij snel uit naar 0-3. Een kwartier voor tijd werd Stef Janssen gevloerd binnen de zestien en de bal ging op de stip. De penalty werd binnengeschoten door Ser van Es: 1-3. Even later scoorden de bezoekers de 1-4.

Merselo zegt af door spelerstekort

Montagnards-Merselo afgelast.

MERSELO | De wedstrijd Montagnards-Merselo is donderdag zoals verwacht niet doorgegaan in de vijfde klasse E.

Vanwege een al langer gepland uitstapje naar Manchester miste Merselo te veel spelers. Pogingen om het duel te verplaatsen lukten niet. Merselo kon niet rekenen op medewerking van Montagnards om een andere datum te plannen. Het bleek evenmin onmogelijk het team aan te vullen met spelers uit een lager elftal.

Merselo meldde zich daags tevoren af bij de KNVB en de tegenstander. De scheidsrechter kon tijdig worden ingelicht. De KNVB heeft na verweer van Merselo de straf teruggebracht tot een geldboete van 75 euro en een punt in mindering. De sanctie was oorspronkelijk 150 euro en min drie punten. Het duel is opnieuw vastgesteld voor donderdag 3 mei.

Sporting verliest vlak voor tijd

RKDSO-Sporting ST 1-0 (0-0).

LOMM | Sporting ST verloor donderdag op bezoek bij RKDSO in Lomm met 1-0 in de vijfde klasse E.

De enige en winnende treffer in deze inhaalwedstrijd viel tien minuten voor tijd. Sporting-verdediger Mike Rutten werkte na een voorzet de bal ongelukkig in zijn eigen doel: 1-0. Dat was pech voor Sporting ST want de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Sporting ST, met Bram Willems na een blessure terug onder de lat, speelde met veel inzet. Er ontstond weinig gevaar voor beide doelen. In de loop van de tweede helft zag het er steeds meer naar uit dat de ontmoeting doelpuntloos zou eindigen. Totdat een ongelukkig moment in de achterhoede de ploeg van trainer Han Friesen noodlottig werd.

SVOC'01 geeft voorsprong weg

RKDSO-SVOC'01 2-2 (0-1).

Doelpunten: Rob Houwen en Maikel Wismans.

LOMM | SVOC'01 speelde in Lomm met 2-2 gelijk tegen RKDSO in de vijfde klasse E.

Een verdienstelijk resultaat voor de veel lager geklasseerde tricolores die een 0-2 voorsprong niet konden vasthouden. Na 28 minuten opende Rob Houwen de score op aangeven van zijn broer Danny: 0-1. SVOC'01 had in de eerste helft het beste van het spel. Na de pauze kreeg de thuisploeg een overwicht. Toch wisten de bezoekers tien minuten na rust de voorsprong uit te breiden. Uit een hoekschop bracht Maikel Wismans de stand op 0-2. Vlak daarna tikte Wismans binnen de zestien een tegenstander aan en de bal ging op de stip: 1-2. Tien minuten voor tijd kwam RKDSO op gelijke hoogte. Na een lange bal tastte de SVOC-verdediging mis waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Ook te weinig spelers bij Holthees

Holthees-SVS afgelast.

HOLTHEES | De wedstrijd Holthees-SVS ging zondag niet door in de vijfde klasse E. Vanwege vakanties en blessures kon Holthees geen volwaardig elftal op de been brengen.

Zaterdagmiddag werden de tegenstander uit Stevensbeek en de KNVB op de hoogte gebracht. De voetbalbond heeft de wedstrijd opnieuw ingepland op donderdag 24 mei om 19.30 uur.

Vooral de kleine clubs zijn de dupe van het overladen programma. De zondagen 29 april en 6 mei waren oorspronkelijk vrijgehouden vanwege de meivakantie. Er zouden hooguit enkele beker- of inhaalduels worden gespeeld. Door de vele afgelastingen van afgelopen winter heeft de KNVB beide vrije zondagen benut voor een volledig competitieprogramma.

Sporting ST houdt nog lang stand

Sporting ST-America 0-2 (0-0).

SWOLGEN | Sporting ST, dat kampte met veel geblesseerden, hield in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee America lang stand (0-2) in de vijfde klasse E.

Na acht minuten viel Robin Thielen uit met een hamstringblessure. Trainer Han Friesen moest daardoor al snel zijn enige fitte wisselspeler (Johan van Mierlo) inbrengen. Voor de pauze hield de thuisploeg de rijen gesloten en werd er niet gescoord. In de 57e minuut nam America toch de leiding: 0-1. Vlak daarna moest Ramon Rutten, net terug van een blessure, naar de kant. Han Friesen bracht noodgedwongen de niet-fitte Tim van Rijswick en Pim Smits binnen de lijnen voor de laatste 25 minuten. Sporting ST nam op het einde steeds meer risico's. Daarvan profiteerde America diep in de blessuretijd: 0-2.