Ruud Bouwman, Ronnie Bovee en Wout Gommers (vlnr) in een kopduel met een HBSV'er. Foto: Rikus ten Brücke

Ysselsteyn kopje onder

Ysselsteyn-HBSV 1-2 (0-1).

Doelpunten: 42. Roy Heesen 0-1; 63. Roy Heesen 0-2; 68. Paul Jeurissen 1-2. Scheidsrechter: Makaloski (Veghel). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Willem Janssen, Boy Geerets, Dennis Teunissen (Ysselsteyn) en Gijs Peeters (HBSV).

Ysselsteyn: Swinkels; Koonings (65. Van Meijel), Gommers, Bovee (71. Dinghs) en Bouwman; Geerets, Bouten, Jeurissen en Versteegen (59. Coopmans); Teunissen en Janssen.

Door Henk Willemssen

YSSELSTEYN | Ysselsteyn verloor donderdag voor eigen publiek de inhaalwedstrijd tegen HBSV met 1-2 in de derde klasse C. Na vijf gelijke spelen op rij slaagden de Ysselsteyners er opnieuw niet in te winnen. Desondanks is de promovendus bezig aan een geslaagd seizoen op het hogere plan.

"Voetballend is het de laatste weken wat minder", bekende trainer Ruud Jenneskens. "Toch hadden we van die vele gelijke spelen er ook zo maar enkele kunnen winnen." In de voorhoede kampt Ysselsteyn momenteel met de meeste problemen. Routinier Gijs Dinghs is niet geheel fit en begon op de bank. Terwijl Frans Jespers geblesseerd is. Voor het eerst verscheen daardoor verdediger Willem Janssen in de basis als aanvaller. "Hij is een speler met veel energie en dreiging. Tegen Baarlo heeft hij ook al deels voorin gespeeld." In de achterhoede maakte Stef Koonings na bijna een jaar zijn rentree. Uitgerekend in de kampioenswedstrijd tegen Olympia'18 liep Koonings een zware knieblessure op. Sinds carnaval traint hij weer volop mee en na enkele duels in het tweede elftal keerde hij weer terug in de hoofdmacht. Trainer Ruud Jenneskens kon niet beschikken over Youri van Dijck (blessure) en Martijn Janssen (een duel geschorst).

In een futloze eerste helft viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Beide clubs kampen door de vele afgelastingen met een overvol programma en dat bleek zijn weerslag te hebben. De bezoekers uit Hout-Blerick waren wel wat dreigender maar echte kansen bleven uit. De Ysselsteyners konden weinig gevaar stichten. Vlak voor rust nam HBSV toch de leiding na een misser van doelman Mark Swinkels scoorde Roy Heesen de 0-1.

Na de pauze kwam er wat meer leven in de strijd. Uit een verre uittrap van goalie Swinkels kreeg Willem Janssen vrije doortocht maar zijn schot verdween in de handen van keeper Jules Peeters. Direct daarna kreeg Janssen opnieuw een kans toen hij inkopte uit een vrije trap van Dennis Teunissen maar opnieuw redde de HBSV-sluitpost. Uit de tegenaanval was het wel raak. Laatste verdediger Wout Gommers miste de bal en opnieuw profiteerde Roy Heesen: 0-2.

Ruud Jenneskens probeerde met enkele aanvallende wissels de dreigende nederlaag af te wenden. Al snel viel de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop van Ronnie Bovee kopte captain Paul Jeurissen halverwege de tweede helft de 1-2 binnen. De thuisploeg probeerde door de drukken maar de HBSV-defensie, onder aanvoering van ex-prof Ken Leemans, gaf weinig kansen weg. Vlak voor tijd ging Leemans onder een diepe bal door. Boy Geerets kon daardoor alleen op het doel afgaan maar hij raakte de bal niet vol waardoor de kans verkeken was. In de blessuretijd werden de Ysselsteyners nog een keer gevaarlijk maar Boy Geerets prikte de bal net langs het doel.