Bovens bij viering lustrum Zorghuus

YSSELSTEYN | Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg komt op vrijdag 1 juni naar Ysselsteyn. Hij is aanwezig bij de viering van het vijfjarig bestaan van 't Zorghuus.

Het bestuur en de stichting Vrienden van 't Zorghuus willen het lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. In 2007 namen Karin van Dijck, Marian Fleurkens en Annemarie Koonings uit Ysselsteyn het initiatief voor de oprichting van 't Zorghuus. Zodat ouderen en mensen met een beperking niet meer noodgedwongen moesten vertrekken naar Venray of naar andere plaatsen. Maar in de vertrouwde eigen omgeving konden blijven. Er werd een initiatiefgroep gevormd die op zoek ging naar een passende plek in het dorp. Die werd uiteindelijk gevonden in het voormalige kantoor van de Rabobank het Lovinckplein. De realisatie verliep niet van een leien dakje. Het was telkens vallen en weer opstaan. Uiteindelijk kon op 6 juni 2013 't Zorghuus feestelijk worden geopend.

Het is een kleinschalige woonvorm voor 24-uurs opvang voor zestien dementerende ouderen en acht mensen met een meervoudige of verstandelijke beperking. Ze verblijven per doelgroep op drie afdelingen waarbij in gezinsverband zorg wordt verleend met steun van zorgprofessionals.

Alle dorpsbewoners zijn uitgenodigd voor het feestprogramma op vrijdag 1 juni in Roelanzia. Aanmelden kan nog tot 16 mei. Na de opening om 13.30 uur houden Rob Keijzer, Willie Koonings en Ben van Essen een presentatie. Vanaf 14.30 houdt gouverneur Theo Bovens een toespraak. Na de pauze is er een paneldiscussie en een theatervoorstelling van Bonjour. Het middagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel.