De kermis op Koningsdag was een succes.
De kermis op Koningsdag was een succes. Foto: Henk Lammen

Feest op Koningsdag!

Venray | Op veel verschillende plekken werd Koningsdag gevierd in Venray. Zo was er op het Schouwburgplein een spectaculair begin van het middagprogramma met vijf dansscholen die een deel van hun dansaanbod toonden.

Van hiphop tot streetdance en zumba, het werd een aaneenschakeling van dansen. Vervolgens nam de band Fezz het stokje muzikaal over. Er werd niet alleen gedanst. Op het Henseniusplein waren er diverse kinderactiviteiten. Om de kindermarkt en het programma op het Schouwburg- en Henseniusplein in elkaar over te laten vloeien, koos het Oranjecomité Venray voor de volgende activiteiten: kinderen konden knutselen en sjoelen, zich laten schminken en plaatsnemen op de koningstroon. Er werd ook voorgelezen en kinderen konden een ballon mee naar huis nemen.

Ook was er dit jaar voor het eerst een kermis rondom Koningsdag op het Gouden Leeuwplein. Een primeur voor Venray dus. De kermis was een initiatief van kermisondernemer Frits Hoefnagels uit het Brabantse Bakel. Het was een echte familiekermis met zaken als een cakewalk, rupsbaan consumptiezaken. Hoefnagels koos bewust voor het Gouden Leeuwplein om een goede aansluiting te hebben op de activiteiten op het Schouwburg- en Henseniusplein. Op deze pleinen was vrijdagochtend traditiegetrouw de kindermarkt. De jeugd kreeg hulp van de vaders en moeders en ook opa's en oma's hielpen een handje mee.

Meer foto's van Koningsdag zijn te vinden via de artikelen op onze website:

Veel kijkplezier!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding