Koningsfeest bij De Uitmarkt

Venray | Rondom Koningsdag heeft café De uitmarkt in Venray een speciaal feestprogramma samengesteld.

Op donderdag 26 april, Koningsnacht vanaf 22.00 uur is er een optreden door Geert Pelzer met pianobegeleiding van Hans Kalberg. Pelzer brengt een ode aan zanger Joe Cocker. Daarnaast zingt hij met orkestband een set feestelijke nummers. Ook kan deze avond genoten worden van Björn en Mieke. Zijn brengen al hun hits ten gehore, maar ook ander werk. Dj Ruud zorgt ervoor dat de stemming erin blijft. Vrijdag 27 april begint al vroeg op de Grote Markt met optredens van Dansschool Janssen uit Venray. Allerlei dansstijlen passeren vanaf 12.30 uur de revue. Bij De Uitmarkt is vanaf 15.30 uur een afwisselend programma bij te wonen met optredens van Etan Huijs en De Black Jack Project. Huijs timmert aan de weg en zijn nieuwste single Little Bird is goed ontvangen. Verder zingt hij covers van uiteenlopende aard. De Black Jack Project, met Frank Huwai, Jeffrey Meijer, John Huijts en Armand Def, speelt covers uit de '60, '70 en '80'er jaren.


Dodenherdenking

Tienray | In de kerk in Tienray wordt op vrijdag 4 mei vanaf 19.00 uur stilgestaan bij Nationale Dodenherdenking waarbij alle oorlogsslachtoffers worden herdacht die zijn gevallen vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog of als gevolg van oorlogshandelingen op andere plaatsen in de wereld.

Er wordt stilgestaan bij alle oorlogsslachtoffers die zijn gevallen in de strijd om vrijheid. In het bijzonder worden de oorlogsslachtoffers uit Tienray, Meerlo en Swolgen herdacht. Ieder jaar heeft het meerjarenthema Geef vrijheid Door een ander accent. Dit jaar is het thema: 2018 Jaar van verzet. De herdenkingsdienst wordt opgeluisterd door muzikant en troubadour Peter van de Water en Gemengd Koor Unitas Swolgen. Ger van Rensch, wethouder van de gemeente Horst aan de Maas, Els Dolk uit Swolgen, leerlingen van basisschool De Klimboom Swolgen, Jongeren van KANZ junior Tienray en pastoor Ruud Verheggen leveren een bijdrage aan deze herdenkingsdienst. Voor het eerst zijn dit jaar veteranen aanwezig die eerder uitgezonden zijn geweest naar andere plaatsen in de wereld. Na een stille tocht naar het oorlogsmonument op het Hanna van de Voortplein wordt de herdenkingsdienst afgesloten met de kranslegging, twee minuten stilte en het spelen van The Last Post door Marco Rongen uit Swolgen en het Wilhelmus gezongen door Gemengd Koor Unitas onder leiding van Fabiënne Pelzer. Aansluitend kan er koffie of thee gedronken worden in Dienstencentrum Zonnehof aan het Zonnehof 45 in Tienray.