Afbeelding
Foto:

Frühshoppen in 't Helder

Overloon | Het jaarlijkse Frühshoppenconcert in ontmoetingscentrum 't Helder door blaaskapel Freunde Echo is bijna een traditie te noemen. Freunde Echo speelde al enkele keren op deze locatie. Ook dit jaar hoopt Freunde Echo dat op zondag 13 mei de bezoekers en liefhebbers van volksmuziek weer volop kunnen genieten van blaasmuziek.

Freunde Echo speelt voornamelijk Moravische volksmuziek maar schuwt de Böhmische klanken niet. Nummers als de Südböhmische Polka, de Festwies polka of Moravische walsliederen en polka's met en zonder zang, alles wordt gespeeld door de kapel. Bij de Moravische volksmuziek is temperament in de polka's, afgewisseld met lieflijke melodielijnen in de walsjes heel typerend. De zangeressen Majka Weites en Sanneke Thijssen laten ook enkele nummers horen. De kapel bestaat uit veertien muzikanten. Ook solistisch staat de kapel haar mannetje. Het concert begint om 11.00 uur en de entree is gratis.


Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Venray | Het gilde heeft deelgenomen aan de tweede schietwedstrijd van Schutterscombinatie Noord-Limburg bij het Sint Sebastianusgilde Sevenum. De A behaalde 72 punten, de B en de C 70 punten, de C2 57 en de D3 63 punten. In het algemeen klassement deelt het A-zestal de koppositie en de C bezet ook de eerste plaats. Zaterdag 28 en zondag 29 april neemt een tiental schutters deel aan het federatiekampioenschap van de Oud Limburgse Schuttersfederatie op de schuttersweide van Sint Elisabeth Stokkem. Vertrek is om 8.30 uur vanaf 't Trumke. De wedstrijd begint om 10.00 uur. Deze zaterdag wordt ook de meiboom opgezet. Vrijwilligers graag contact opnemen met Joep Krijnen. Maandag 30 april meiboom planten bij de cafetaria-eetzaal Thielen aan het Kennedyplein in Venray. De aanvang is om 20.00 uur en iedereen wordt volledig in het schuttersuniform verwacht om 19.45 uur. Na het planten van de boom volgt een samenzijn.

Donderdag 3 mei om 19.30 uur gaat het oefenen op de donderdagavonden van start. De koningscommissie komt om 19.00 uur bij elkaar.