Afbeelding
Foto:

Boekpresentatie bij Veni Vidi

Venray | 12,5 jaar na de publicatie Tijdtour/ Detouria verschijnt bij Ideon de publicatie Tekeningen Ordeningen Patronen met nieuw autonoom werk van beeldend kunstenaar Erik van Maarschalkerwaard uit Tienray.

De geselecteerde autonome werken die zijn opgenomen in deze publicatie zijn voor het grootste deel ontstaan in de periode 2012-2017. In deze jaren heeft Van Maarschalkerwaard gebruik kunnen maken van atelierruimte in de voormalige kantine van voetbalvereniging TOP'27 in Tienray. In zijn werken op papier en assemblages in hout zijn sporen van de tijd en tekenen van ordening te ontdekken. Met eigen spelregels in het beheersen van tijd en het ordenen van ruimte wordt vorm gegeven aan overzichtelijk gestructureerde tekeningen, modellen, composities en geometrisch typografische werken op papier en in hout. Meer van zijn werk is te zien op de website www.erikvanmaarschalkerwaard.nl.

De vormgeving van de publicatie is van de hand van Toon Janssen en de inleiding werd geschreven door Wim Moorman. Op donderdag 26 april om 20.00 uur komt Erik van Maarschalkerwaard met Tekeningen Ordeningen Patronen naar Casa Veni Vidi Venray in de projectruimte van Cultura Venray aan het Schoutenstraatje 15.

Foto: Groep 4 van Mariaschool in 2014 op bezoek in het atelier.


Winnaar etalagewedstrijd

Venray | Tante Truus aan de Merseloseweg is de winnaar van de Peel en Maas wisseltrofee voor de mooist versierde etalage tijdens Koningsdag 2018. Het Oranjecomité Venray daagde ook dit jaar de ondernemers in het winkelcentrum uit om hun etalage zo mooi, creatief en ludiek mogelijk te versieren om het feest op vrijdag 27 april extra luister bij te zetten. De jury beoordeelde woensdag alle etalages en koos daaruit een winnaar. Naast de wisseltrofee kreeg de ondernemer een oorkonde en natuurlijk de eeuwige roem. De etalagewedstrijd is een van de elementen van het organiserende comité om de mensen naar het Venrayse winkelcentrum te trekken. Foto Henk Lammen.

Afbeelding