Afbeelding
Foto:

Fraayste ondernemerke

Venray | Alle kinderen die tijdens de kindermarkt op Koningsdag vrijdag 27 april in het winkelcentrum van Venray hun spullen verkopen, hebben de kans om Fraayste ondernemerke 2018 te worden. Voor het twaalfde jaar maken kinderen kans op deze titel.

Jaarlijks is het een drukte van jewelste op het Schouwburgplein in Venray, waar kinderen uit Venray en omstreken hun spullen verkopen. Vanaf 6.00 uur mogen de kinderen het plein op. Vaak uitgedost en enthousiast zijn de kinderen aanwezig. Ondernemersvereniging Venray Centraal gaat vervolgens op pad om een 'goede ondernemer' te spotten. De meest enthousiaste kinderen zijn na de markt te vinden op de Facebookpagina Venray Bloeit: 'dus zoek jouw foto en scoor zoveel mogelijk likes; degene met de meeste 'likes' wordt het Fraayste ondernemerke 2018', meldt de organisatie. En hoewel de benoeming tot Fraayste ondernemerke al heel wat waard is, hangt er tevens een leuke bijkomstigheid aan vast; de winnaar ontvangt een flink verwenpakket, samengesteld door verschillende ondernemers uit het centrum.


Walk&Talk

Venray | BiblioNu Venray houdt op dinsdag 1 mei een Walk&Talk-bijeenkomst met als thema Hoe maak ik een planning met tijd voor mezelf én tijd om te solliciteren? Gastspreker is Monique Kempeners.

Werkzoekenden zitten vaak met vragen als 'Ik ben net werkloos en solliciteer me suf maar al mijn inspanningen leiden tot niks. Is het zinvol om te blijven solliciteren? Ik investeer zoveel tijd in solliciteren, mag ik ook nog iets voor mezelf hebben? Mis ik iets als ik niet elke dag op zoek ga naar vacatures?' Volgens Monique Kempeners van De Basis Op Orde is een goede balans tussen sollicitatieactiviteiten en tijd voor jezelf noodzakelijk. "Anders houd je het niet vol en bereik je niet wat je wilt, een nieuwe baan." In haar presentatie legt ze uit waarom deze balans zo belangrijk is en bespreekt ze aan de hand van concrete tips hoe je dit kunt bereiken.

Een Walk&Talk is een koffiepauze voor werkzoekenden. Deelnemers kunnen hun sollicitatie-ervaringen delen met elkaar, contacten leggen en suggesties krijgen en geven die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan. Inloop vanaf 9.00 uur. De start is om 9.30 uur en de bijeenkomst duurt tot 11.30 uur. Deelname aan de Walk&Talk is gratis. Graag vooraf aanmelden via e-mail mpeeters@biblionu.nl.