Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Motorcrossers regio in actie

Stevensbeek | Diverse regionale motorcrossers kwamen afgelopen weekend in actie tijdens wedstrijden in Stevensbeek (MON) en tijdens het ONK en NK quads in Oss (KNMV). In Stevensbeek begon het op zaterdag met de jeugdwedstrijden.

In de klasse MX 2 jeugd was de kopstart in de eerste manche voor Juup Tax (Wanssum). Tax kon zich lang handhaven bij de eerste vier plaatsen maar viel uiteindelijk terug naar de negende plaats. Het was onder andere plaatsgenoot Joey van der Zanden die hem voorbij ging. Van der Zanden lag enkele ronden op de derde plaats.

In de laatste ronde werd hij nog gepasseerd door Boyd van der Voorn (Kerkdriel) en moest tevreden zijn met een vierde plaats. In de tweede manche was het opnieuw Tax die van de regionale rijders het beste weg was. Halverwege de manche zakte hij langzaam weg uit de top vijf. Opnieuw was het onder andere van der Zanden die hem voorbij ging en vierde werd. In het dagklassement behaalde van der Zanden de vierde plaats en Tax werd achtste.

In de klasse quads standaard had Diego Hanen (Venray) geen gelukkige dag. Hanen was goed weg bij de start van de eerste manche, maar kreeg te maken met een mechanisch defect. Hierdoor viel hij terug naar een vijfde plaats. Met een sputterende quad wist hij zich nog knap naar een derde plaats te knokken. In de tweede manche was het snel afgelopen voor Hanen. In de derde ronde kreeg hij vermoedelijk te maken met een vastloper en moest hij de wedstrijd verlaten. Bij de 50cc minimotoren behaalde Stan Pijpers (Wanssum) een vierde plaats. In een startveld van vijf rijders werd hij derde en vierde in de manches.

Op zondag was het de beurt aan de nationale klassen. In de damesklasse had Amber Simons een goede start in de eerste manche. Snel viel zij terug naar een zevende plaats door een val om uiteindelijk als vijfde te finishen. In de tweede manche was zij opnieuw goed weg en lag enkele ronden aan de leiding. Halverwege de manche moest zij de Australische Emma Milesevic (Wijk bij Aalburg) voorbij laten. Achter Milesevic, die deelneemt aan het WK dames werd zij knap tweede. In het dagklassement behaalde zij de derde plaats. Britt Jans-Beken (Wanssum) behaalde de negende plaats in deze klasse.

Top 10-klasseringen waren er verder voor Marc van Dijck (Venray) bij de open junioren, Dave Thielen (Veulen) in de klasse MX 2 junioren en Juup Tax bij de MX 2 senioren.

Foto: Juup Tax behaalde twee top 10-klasseringen. Foto: Maycel de Bruijn.