Afbeelding
Foto:

Opening Schakelplein in Leunen

Leunen | Het nieuwe Schakelplein in Leunen, het speelpleintje liggend aan het gebouw van de Schakel, onderdeel van MFC de Baank, werd afgelopen zondag geopend.

Het speelplein is afgelopen periode opnieuw ingericht waarbij 'Natuurlijk Buitenspelen' centraal staat en het kind wordt uitgedaagd tot ontdekking en fantasiespel. Het speelplein is daarmee het eerste deelplan dat gerealiseerd is vanuit de werkgroep Herinrichting dorpskern Leunen, in samenwerking stichting Samen in Leunen, gebruikers van de Schakel (waaronder Kinderopvang 't Nest, de Scouting Don Bosco en Ouderen Biljartvereniging Leunen) en vele vrijwilligers.

Het plein werd rond 11.00 uur officieel geopend namens de werkgroep door Bert Willems. Annemarie van Kruijssen, voorzitter dorpsraad Leunen, geeft uitleg: "Het dorpsplein wordt opnieuw ontwikkeld, omdat we een aantal jaren geleden een nieuw mfc hebben gerealiseerd. De deal met de gemeente was dat dan ook het dorpsplein opnieuw ontwikkeld zou worden." De dorpsraad heeft vervolgens met omwonenden om de tafel gezeten om het dorpsplein naar wens in te richten. Het pleintje is ontwikkeld volgens het concept natuurlijk spelen. "Met vastgestelde speeltoestellen als een wipkip blijft het niet zo lang leuk. Er komt weinig fantasie bij kijken. We brengen de kinderen wat meer in contact met natuurlijk groen met wat rondere vormen. Ze kunnen zelf bedenken wat we ze doen." De kleinste kinderen kunnen onder meer een stenenparcours afleggen. "Ze kunnen zelf ontdekken wat ze wel en niet kunnen."