Nederlaag voor De Peelkorf

De Peelkorf-De Korfrakkers: 10-18 (5-12). Doelpunten De Peelkorf: Janneke Jenneskens (3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Rachèl van Meijel (2x), Marly van Asten, Tina Janssen en Rozan Romme.

Ysselsteyn | De Peelkorf was zondagmiddag op eigen veld een maatje te klein voor De Korfrakkers: 10-18 (5-12).

De korfbalsters uit Ysselsteyn presteren de laatste weken wisselend. Een week geleden werd er nog een punt gepakt tegen koploper Swift (15-15) en nu was de nummer vijf te sterk. De laatste overwinning van De Peelkorf dateert van 8 april. Toen werd Prinses Irene met 26-14 hard over de knie gelegd.

Toch begon De Peelkorf goed aan het duel met De Korfrakkers. "We kwamen nog wel op een 3-1 voorsprong, maar die voorsprong konden we helaas niet vasthouden. De Korfrakkers pakte daarna een 4-6 voorsprong en bij rust was het zelfs 5-12", vertelt speelster Linda Verlijsdonk na afloop van het duel teleurgesteld.

In de tweede helft was De Peelkorf niet machtig genoeg om het verschil te verkleinen.

De doelpunten werden gemaakt door Janneke Jenneskens (3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Rachèl van Meijel (2x), Marly van Asten, Tina Janssen en Rozan Romme.

Oranje Wit verslaat Astrantia

Oranje Wit-ONA/Astrantia: 12-8 (9-3). Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (5x), Maureen Drabbels (4x), Kim Hendrix, Mandy Litjens en Carlijn Bonants.

Leunen | ONA/Astrantia was zondagmiddag een prooi voor de korfbalsters van Oranje Wit. Het duel in Leunen werd met 12-8 (9-3) gewonnen door Oranje Wit. Vooral in de eerste helft speelde de thuisploeg erg sterk.

In de tweede helft had de hoofdklasser veel moeite met scoren. De treffers kwamen op naam van Dionne Drabbels (5x), Maureen Drabbels (4x), Kim Hendrix, Mandy Litjens en Carlijn Bonants. Oranje Wit staat derde in de hoofdklasse met 15 punten uit 11 wedstrijden. ODC gaat aan kop met 20 punten uit evenveel duels.

SVOC'01 wint eenzijdige pot

Avanti-SVOC'01: 1-10 (0-5). Doelpunten SVOC'01: Sofie de Mulder (3x), Rian Willems (3x), Marloes Cox (2x), Elien Nabben en Inge Classens.

Schijndel | De korfbalsters van SVOC'01 waren veel te sterk voor Avanti. De bezoekers uit Oirlo en Castenray waren met 1-10 te sterk in Schijndel. Het enige tegendoelpunt van SVOC'01 werd in de tweede helft weggegeven. De wedstrijd uit de overgangsklasse werd vanaf minuut één gedomineerd door SVOC'01.

De doelpunten kwamen op naam van Sofie de Mulder (3x), Rian Willems (3x), Marloes Cox (2x), Elien Nabben en Inge Classens.

SVOC'01 staat derde in de overgangsklasse met 13 punten uit 11 wedstrijden.

Merselo hard onderuit

Merselo-Celeritas: 8-20 (4-14). Doelpunten Merselo: Geke Nijenhuis (2x), Anke Zegers (2x), Loes Claessens, Jacqueline van Meijel, Femke Claessens en Steffi de Backer.

Merselo | De korfbalsters van Merselo zijn zondag in de eerste klasse hard over de knie gelegd door Celeritas: 8-20 (4-14). Zeker in de eerste helft werd de thuisploeg verrast door de sterke bezoekers. Merselo was zoekende en de ploeg was niet meer in staat om de achterstand in de tweede helft te verkleinen.

De treffers van Merselo kwamen op naam van Geke Nijenhuis (2x), Anke Zegers (2x), Loes Claessens, Jacqueline van Meijel, Femke Claessens en Steffi de Backer. Merselo miste de nodige speelsters vanwege blessures.

Door de nederlaag blijft Merselo de hekkensluiter van de eerste klasse. De ploeg sprokkelde 4 punten in 10 wedstrijden. De ploeg speelde wel één duel minder dan concurrenten Lottum en SVO.

PC St. Jan

Ottersum | Sophie van Rooij verscheen met haar pony Willow Tree Garwyn aan de start van een selectiewedstrijd dressuur voor paarden en pony's in Ottersum. Zij wist twee keer een eerste prijs te bemachtigen in de klasse ABC B met 213,5 en 199,5 punten. Marissa Schaap werd met haar pony Maike v.d. Bengd derde met 196 punten. Lenneke Hendriks mocht de derde prijs ophalen met haar pony Lola in de klasse DE L1 met 190,5 punten. Zowel Pleun Oosterbaan met Hercules als Hieke Kreuzer met Vincent wisten een eerste prijs te behalen in de klasse DE B. Beiden hadden 209 punten. Hieke Kreuzer werd eerste met haar pony Hijker Forest Collin in de klasse DE L2 met 196 punten. Bij de paarden mocht Hieke Kreuzer met haar paard Bliksem de tweede prijs in ontvangst nemen in de klasse L1 met 191 punten. Sannah Kreuzer behaalde met haar paard Romanov Boy H in de klasse M2 de tweede plaats met 194,5 punten.