Afbeelding
Foto:

Vera van Dijck wint op NK

Uden | Dansverenging Peel·Dancers uit Ysselsteyn nam afgelopen weekend deel aan de Nederlandse kampioenschappen garde- en showdans van het NDO in het Uden.

In de categorie solo junioren vrije klasse wist Vera van Dijck de zeven juryleden achter de tafel te overtuigen met haar fraaie oefening. Zij behaalde 419 punten en dat was goed voor de Nederlandse titel en tevens promotie naar de sportklasse. In deze categorie danste ook Meike Franssen. Zij behaalde 369 punten en werd uiteindelijk negende. Floor Hellegers danste in de categorie solo junioren sportklasse naar een twaalfde plaats met 407 punten.

Deze meiden dansten samen met hun team Flair in de categorie garde junioren vrije klasse. Het puntentotaal van 377 leverde een vijfde plaats op. Dansgroep Shine nam voor het eerst deel aan de kampioenschappen en behaalde 330 punten. De groep werd daarmee vierde in de categorie garde minioren. Sanne Bruijnzeels danste in de klasse show solo junioren. Met 339 punten sleepte zij een fraaie tweede plaats in de wacht. De groep Divine danste in de garde jeugd vrije klasse. Met 391 punten werd Divine vierde. In de categorie show modern hoofdklasse behaalde Vibe 457 punten en werd eveneens vierde. Na afloop werden de flessen bubbels opengetrokken en geproost op de resultaten in het afgelopen seizoen. In mei beginnen de danseressen weer met de trainingen voor het nieuwe seizoen.

Op de foto straalt Vera van Dijck samen met trainster Loes Poels op de hoogste trede van het podium.