Derbyzege krijgt géén vervolg

Tegelen-Venray: 4-4 (2-2). Doelpunten Venray Guido Pop, Roy de Rijk, John Jongeneel en Sebastiaan Michiels.

Tegelen | De hockeyers van Venray hebben de overwinning van een week eerder tegen Boxmeer géén goed vervolg gegeven. De ploeg uit Venray verspeelde tegen Tegelen vijf minuten voor tijd de voorsprong: 4-4. Door de late gelijkmaker liep het duel in de derde klasse uit op een deceptie voor de bezoekers. Tegelen was drie keer trefzeker uit een strafcorner. "We begonnen zeer fel aan de wedstrijd en wilden de punten graag mee naar huis nemen. Dat zorgde gelijk voor de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar deze belandde op de paal", vertelde speler John Jongeneel.

Tegelen kwam daarna uit een strafcorner op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later schoot aanvoerder Guido Pop de bal in de linkerbovenhoek namens Venray. Daarna bracht Roy de Rijk de stand zelfs op 1-2. Toch gaf Venray de voorsprong uit handen. Tegelen was opnieuw trefzeker uit een strafcorner. In de tweede helft kwam Venray weer op voorsprong. Uit een strafcorner werd het 2-3. Daarna scoorde Tegelen 3-3 uit een counter. Tien minuten voor tijd gaf Stan Deeks een dieptepass op Sebastiaan Michiels. De jonge spits nam de bal aan en scoorde met een subtiele beweging. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Tegelen nog gelijk uit een strafcorner. "Een teleurstellende en leerzame uitslag", vonden Alexander Michiels en Robbert-Jan Duffhuis. "We zijn dit jaar begonnen met veel nieuwe jonge spelers en elke week zien we dat we groeien als team. Dit soort wedstrijden heb je elk seizoen, het gaat er juist om hoe we dit oplossen als team.

Komend weekeinde staat er weer een uitduel op het programma voor Venray. Dan reist de ploeg af naar Best. Beide teams hebben nog zicht op een topplek.

Benauwde zege hockeysters

Mierlo-Venray 2-3. Doelpunten Venray Danjelle Creemers (2x) en Annelieke Creemers.

Mierlo | De hockeysters van Venray waren zondagochtend met 2-3 te sterk voor Mierlo. Het team uit Venray stond bij rust al op een comfortabele 1-3 voorsprong. Venray blijft dankzij de zege tweede in de derde klasse met tien punten uit vijf duels.

"We begonnen erg goed aan de wedstrijd", vertelde speelster Annelieke Creemers. "We scoorden vrij snel, maar daarna zakte het in. Dat kwam misschien wel door de warmte. De tweede goal van Mierlo zorgde nog voor de nodige spanning, maar we konden het duel gelukkig rustig uitspelen." Komende zondag staat er een topper op het programma voor de vrouwen van Venray. De ploeg speelt dat een uitwedstrijd tegen Tegelen om 12.15 uur. Die ploeg heeft één punt minder dan Venray.