Singelloop Venray schenkt fietsen

Venray | Het doel van de Stichting Venrayse Singelloop is om mensen in Venray en omgeving in beweging te brengen.

Het promoten van de loopsport gaat dan ook hand in hand met het maatschappelijk belang ten behoeve van jeugd en sport. Zij dragen daarom goede doelen die dit ondersteunen een warm hart toe. Tijdens de vierde editie was Stichting Leergeld Venray het goede doel. In oktober 2017 mocht Stichting Leergeld Venray een cheque ter waarde van 4000 euro ontvangen uit handen van de Stichting Venrayse Singelloop.

Dit bedrag is onder andere afkomstig uit de inschrijfgelden van de deelnemers aan de Singelloop. Leergeld Venray houdt om de zes weken een fietsuitgifte. Tijdens deze fietsuitgifte worden gemiddeld 25 fietsen per avond verstrekt. Deze fietsen vertegenwoordigen een bedrag dat gelijk staat aan de waarde van de cheque. De deelnemers van de Singelloop hebben samen dus gezorgd dat er 25 kinderen uit de gemeente Venray weer mee kunnen fietsen met hun leeftijdsgenootjes. Dat zij naar school of naar de sportvereniging kunnen fietsen maar vooral dat ze gewoon mee kunnen doen met de andere kinderen.

Leergeld Venray heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiƫle middelen. Leergeld Venray biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. De lange termijn ambitie van Leergeld Venray is dat alle kinderen kunnen meedoen. Het motto van Leergeld Venray is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Voor meer informatie: www.leergeldvenray.nl.

De vijfde editie van de Venrayse Singelloop van de Venrayse Singelloop vindt plaats op zondag 7 oktober. De voorinschrijving start op 1 mei. Kijk voor meer informatie op de website www.venraysesingelloop.nl.


Cursussen BHV

Venray | Match voor vrijwilligers en Synthese Venray bieden cursussen Bedrijfshulpverlening (BHV) Basis en Herhaling aan.

In de basiscursus bestaat de mogelijkheid van een tweedaagse opleiding of de Blended Learning opleiding. Dit laatste is een combinatie van E-learning (een internet-lesprogramma) met een eendaagse praktijkopleiding. Met het E-learning programma bereiden cursisten zich in hun eigen tempo op een door hen zelfgekozen tijdstip en plaats voor op de eendaagse praktijk. Cursisten worden toegelaten tot de praktijkdag als zij het toelatingscertificaat van het E-learning programma hebben behaald. Het E-learning programma bestaat uit de modulen: Niet-spoedeisende Eerste Hulp, Spoedeisende Eerste Hulp, Brandbestrijding, Ontruiming. De cursisten besteden gemiddeld zes tot acht uur aan het doorlopen van het E-learning programma. Het verplichte praktijkgedeelte duurt een dag. Het BHV-diploma is een jaar gelding.

Na een jaar kan de cursist de geldigheid van het diploma verlengen door het volgen van een op de herhaling afgestemde Blended Learning traject. In deze korte praktijkgerichte cursus worden twee onderwerpen behandeld: EHBO met de module Levensreddend handelen en brandveiligheid met ontruiming. Kijk voor data, locatie en meer informatie op www.matchvoorvrijwilligers.nl.


Maandagavond muziek in Goesting

Venray | Goesting start in mei met livemuziek op de maandagavonden. Een viertal maandagavonden is reeds ingevuld dit jaar maar de wens is om dit uit te laten groeien tot eens in de maand. Op maandag 7 mei vindt de aftrap plaats met een optreden van Mattanja Joy Bradley.

Vanaf het begin van dit jaar is het proeflokaal aan het Henseniusplein in Venray ook op maandagen geopend. "Niet de makkelijkste dag", aldus ondernemer Gijs Schapendonk, maar daar ligt juist de uitdaging. "De maandagavond is juist een dag dat er niet veel te doen is, er wellicht nog een beetje weekend-zin inzit en we iets moois kunnen ontwikkelen." Het doel is dan ook om op termijn iedere maandag iets te organiseren, van proeverijen tot live-muziek en masterclasses over bier. Het streven is de avonden gratis toegankelijk te houden en een hoge kwaliteit aan muzikanten te boeken. Om deze kwaliteit te waarborgen,is de samenwerking gezocht met Marc Gommans, een absolute kenner van nieuwe muziek. Als jurylid van de bandwedstrijd Nu of Nooit en initiatiefnemer van de Popronde in Venray heeft Marc zijn tentakels tot diep in de Nederlandse muziekscene weten uit te rollen. De aanvang van de maandagavonden met livemuziek in Goesting is omstreeks 20.00 uur. Rond 22.00 uur is het de bedoeling dat de muziek stopt, dit omdat het voor velen ook een werkdag is de dag erna. Het borrelen mag na de optredens dan natuurlijk nog even doorgaan.


Tour de L1mbourg in Blitterswijck

Blitterswijck | De regionale omroep L1 gaat tijdens de Tour de France weer de provincie Limburg in met Tour de L1mbourg.

Iedere dag is er vanaf 17.50 uur een wielerprogramma vanuit een andere plaats te zien, live op L1 TV. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgt. Tour de L1mbourg is van zaterdag 7 juli tot en met zondag 29 juli dagelijks te zien op L1 TV, om 17.50 uur (live), 20:50 en 22:50 uur (HH). De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie. Op zaterdag 28 juli wordt een bezoek gebracht aan Veerhuys Tante Jet in Blitterswijck. De afgelopen twee jaar was De Grote Markt in Venray een locatie. Dit jaar dus vanuit de voormalige woonplaats van wielrenner Wout Poels.