Afbeelding
Foto:

Finaleplaatsen op NK turnen

Venray | Zes jongens van turnvereniging St. Christoffel in Venray hebben zaterdag deelgenomen aan de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen heren turnen in Kampen.

Alex Goemans (3e divisie instap) en Banyawit Bressers (3e divisie pupil) mochten al vroeg in actie komen in Kampen. De concurrentie was groot en ze moesten flink aan de bak. De wedstrijd verliep niet geheel naar verwachting en ze wisten zich helaas niet te plaatsen voor de meerkampfinale.

Goemans sleepte wel een toestelfinale ringen in de wacht door zijn goede prestatie op dit onderdeel. Later op de ochtend turnde Quinn Clabbers in de 2e divisie instap een knappe wedstrijd en leek het er op dat hij zich zou plaatsen voor de meerkampfinale. Maar jammer genoeg ging het bij het laatste toestel niet naar verwachting en liep hij de finaleplek mis. Gelukkig mag hij tijdens de toestelfinale nog wel in actie komen op voltige.

Aan het einde van de dag betraden nogmaals vier heren van Venray de turnzaal maar ook zij plaatsten zich niet voor de finale meerkamp. Joris Donderwinkel bereikte met een fraaie sprong in de 3e divisie Jeugd de toestelfinale. Karsten Chi en Jasper Sanders, beide 3e divisie Junior II en Luka Thijssen, 3e divisie Junior I, sloten de wedstrijddag af met een prima wedstrijd. Ook hier lag het niveau erg hoog en lukte het niet om de concurrentie voor te blijven. Met enkele fraaie oefeningen lukte het Sanders wel om twee toestelfinales te bereiken. Hij komt in de finale zowel op ringen als sprong nogmaals voor Venray in actie.

Op zondag 3 juni mogen de finalisten aantreden in Hoofddorp voor hun toestelfinales. Eerder dit jaar heeft Kian van Bommel zich middels een kwalificatiewedstrijd al geplaatst voor de meerkampfinale Benjamin Talentendivisie op zaterdag 26 mei in Leek.

Op de foto Alex Goemans en Banyawit Bressers.


Mijling Bridgedrive

Overloon | De Overloonse BridgeClub houdt op zaterdag 16 juni vanaf 14.00 uur de negende Mijling Open Bridge Drive in sportcentrum Raaijhal aan de Raaijweg 15-17 in Overloon.

Om 20.45 uur is de bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking. Voor de winnaars schenkt Mijling Optiek twee zonnebrillen op sterkte ter waarde van 99 euro per stuk. Ook zijn er diverse andere prijzen te winnen. Het inschrijfgeld bedraagt 50 euro per paar, inclusief buffet. Dit bedrag overmaken op banknummer NL28RABO 0103026258 ten name van de Overloonse BridgeClub.

De inschrijving sluit op 12 juni. Voor verdere informatie: Gerda Crooijmans, telefoon (0478)641265.