Handhaving voor ActiveRooy

Ledub 2-ActiveRooy 1-3. Setstanden: 19-25, 12-25, 25-21 en 23-25.

Budel | De volleybalsters van ActiveRooy hebben zich zaterdagavond gehandhaafd in de derde divisie B. De ploeg uit Venray speelde zich op de laatste speeldag veilig dankzij een 3-1 (19-25, 12-25, 25-21 en 23-25) overwinning op Ledub 2 in Budel.

Voorafgaand aan het laatste duel stond ActiveRooy elfde en voorlaatste op de ranglijst. Dankzij de winst klimt de equipe naar de negende plek op de rangschikking. Die plek betekent directe handhaving. Dankzij de overwinning wipt ActiveRooy over Sittardia en VC Polaris heen. Hekkensluiter Flamingo's'56 2 was al gedegradeerd. "We hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld", vertelde speelster Anne Janssen trots. "We hebben gewonnen van de nummer drie. We hebben deze overwinning goed gevierd."

De eerste twee sets speelde ActiveRooy nagenoeg foutloos. In de derde set leek het de verkeerde kant op te gaan met de ploeg, maar de rug werd in de vierde set gerecht. Coach Hans Hendriks zette voorafgaand aan die set nog een keer de boel op scherp en dat werkte. Het allerlaatste punt van het seizoen werd door Famke Janssen hard tegen de grond geslagen: 23-25. Vooral het goede spel in de eerste twee sets leidde tot ongeloof bij de speelsters van ActiveRooy. De overwinning voor de ploeg was uiteindelijk meer dan terecht.

Het team wilde na afloop in ieder geval Hans Hendriks bedanken voor zijn coaching. "Mede dankzij Hans werden er opeens wedstrijden gewonnen en hebben we genoeg punten binnengehaald voor handhaving", laat het team in een bericht weten. Daarnaast wordt er afscheid genomen van een zestal speelsters.

Iris Janssen en Lieke Vervoort verlaten na meer dan tien jaar het eerste vrouwenteam van ActiveRooy, Maud van de Ven en Kiki Smits vertrekken na één seizoen, Laura Jacobs vertrekt naar de veteranen en ook Anne Janssen verlaat het eerste team.


Afscheid met nederlaag

Jokers-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-23, 25-21, 25-17 en 20-25.

Maastricht | De volleyballers van ActiveRooy verloren zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen van Jokers: 3-1 (25-23, 25-21, 25-17 en 20-25). De ploeg uit Venray was al gedegradeerd uit de promotieklasse D. ActiveRooy eindigde voorlaatste met 20 punten uit 22 duels.

ActiveRooy kon tegen Jokers eigenlijk geen potten breken. Alleen in de laatste set werd binnengesleept. Volgend seizoen kom ActiveRooy uit in de eerste klasse.