Annabel Zwerver pikt de bal op, Melanie Deenen staat paraat om in de grijpen.
Annabel Zwerver pikt de bal op, Melanie Deenen staat paraat om in de grijpen. Foto: Henk Lammen

Strijden voor promotie

MVC'64-Set Up 0-4. Setstanden: 14-25, 17-25, 25-27 en 22-25.

Maashees | Set Up kan zich met een goed gevoel opmaken voor de PD-wedstrijd tegen Vludoc'98. Het laatste competitieduel voorafgaand aan dat duel werd afgelopen zaterdag met 0-4 gewonnen op bezoek bij MVC'64 in Maashees. Inzet voor het duel komende zaterdag met Vludoc'98 is een plek in de promotieklasse. Die wedstrijd begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Piushof in Panningen.

Door Willem Menting

Voorafgaand aan het duel met MVC had Set Up nog een theoretische kans op de titel, maar tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de titel in de eerste klasse naar concurrent Somas/Activia 4 uit Sint Anthonis ging. Als nummer twee mag Set Up strijden voor een plek in de promotieklasse. Set Up had de titelstrijd lang in eigen hand, maar het ging definitief mis in het thuisduel met Apollo Mill. Die wedstrijd werd weliswaar met 3-2 gewonnen, maar die zege was niet ruim genoeg om Activa van de eerste plek te stoten. Vanaf dat moment ging het vizier op de PD-wedstrijd.

De voorbereiding verliep sinds het duel met Apollo Mill alles behalve vlekkeloos. Na de training op dinsdag 10 april stopte trainer Bart Schmeits plotseling. "Dat kwam voor ons op dat moment als een verrassing", vertelt speelster Mirthe Brands. Aanvoerster Sem Friesen vult haar ploeggenoot aan: "Er is die dinsdag volgens hem wat gebeurd. Wij weten niet wat, maar als we dat willen weten kunnen we hem bellen. Dat hebben we niet gedaan." Schmeits heeft vervolgens de spelerspassen van de speelsters ingeleverd. Afgelopen zaterdag werd zijn plek op de bank overgenomen door Loes Arts. "We vinden het wel een beetje een laffe beslissing. We hadden het seizoen samen mooi kunnen afsluiten. Dat lukt nu niet meer en dat is wel jammer", vertelt het tweetal. Daarmee doelt het duo op de mogelijke promotie naar de promotieklasse. Schmeits zou Set Up aan het einde van dit seizoen sowieso verlaten.

Set Up maakte zaterdag in ieder geval een gedreven indruk. Het team schoot uit de startblokken tegen MVC'64. In de eerste set stonden de bezoekers binnen no-time op een 1-7 voorsprong. Uiteindelijk werd de set met 14-25 overtuigend gewonnen. Dat zag ook oud-ploeggenoot en eredivisiespeelster Dagmar Boom. Ook in de tweede set voerde Set Up vanaf het eerste punt de boventoon. Het werd uiteindelijk 17-25. In de derde set ging het lange tijd gelijk op. De thuisploeg kreeg zelfs twee setpunten, maar dankzij een gelukkige service via de netband van Melanie Deenen en twee uitstekende blokkeringen van Brands werd de set alsnog binnengesleept. MVC'64 bood ook in set 4 flinke tegenstand, maar Set Up bleef bij de les en trok deze set met 22-25 naar zich toe. "We kunnen nu rustig toewerken naar de PD-wedstrijd tegen Vludoc", zegt Brands. "We spelen in Panningen en die zaal ligt ons wel. Daar speelden we vorig seizoen ook goed in de beker. We hebben misschien een klein voordeeltje." Het gevoel bij Set Up zal ongetwijfeld beter zijn dan bij Vludoc. De Meerlose formatie won de laatste twee duels overtuigend met 4-0 en de laatste overwinning van Vludoc dateert van 29 maart. Toen won de club uit Nuth met 3-1 van VCE/PSV. "We gaan er alles aan doen om te promoveren. Hopelijk hebben we veel steun van onze supporters. Alle hulp kunnen we gebruiken."