Voetballer onwel bij Leunen

DEV Arcen-Leunen afgelast.

ARCEN | De wedstrijd DEV Arcen-Leunen ging zondag niet door in de vierde klasse E.

Tijdens de warming-up werd Leunen-speler Guus Nelissen plotseling onwel. Hij raakte een aantal minuten buiten bewustzijn. Medespelers schrokken behoorlijk omdat hij asgrauw wegtrok en een onregelmatige ademhaling had. De ambulance arriveerde snel op het Arcense sportpark en kon hulp bieden. Na een eerste onderzoek bleek dat Nelissen een te lage bloedsuikerspiegel had. Hij knapte later weer wat op.

Arbiter Dings wilde in eerste instantie de wedstrijd door laten gaan omdat er geen sprake was van een levensbedreigende situatie. De Leunse spelers waren evenwel zo aangeslagen dat ze niet meer in staat waren om te voetballen. Daarop besloot de leidsman het duel te annuleren.

De KNVB heeft de wedstrijd opnieuw vastgesteld op donderdag 17 mei om 19.00 uur.

Merselo snel op achterstand

Merselo-Montagnards 1-2 (1-2).

Doelpunt: Tim Philipsen.

MERSELO | Merselo verloor thuis tegen koploper Montagnards met 1-2 in de vijfde klasse E. Alle doelpunten vielen in de openingsfase.

Na drie minuten namen de bezoekers uit Bergen de leiding door een ongelukkige terugspeelbal van Robin van Dijck: 0-1.

Merselo werd in de beginfase overrompeld en keek vijf minuten later keek al tegen een 0-2 achterstand aan. Achterin werd de geschorste Bas Philipsen node gemist. Door een kopbal van Tim Philipsen, uit een vrije trap van Daan Hendriks, viel in de 11e minuut de 1-2. Daarmee hadden beide ploegen hun kruit verschoten.

Het duel kende een onaangenaam einde waardoor er nog twee rode kaarten vielen. Ahmad Qurishi (Merselo) kreeg in de 85e minuut zijn tweede gele kaart. Hij reageerde op vervelende en discriminerende opmerkingen vanuit het Bergense publiek. Even later moest ook een speler van Montagnards na twee keer geel het veld voortijdig verlaten.

Eindelijk weer zege voor SVOC'01

Sambeek-SVOC'01 0-3 (0-2).

Doelpunten: Rob Houwen (2x) en Danny Houwen.

SAMBEEK | SVOC'01 won eindelijk weer eens in de vijfde klasse E. Op bezoek bij Sambeek gingen de tricolores met een 0-3 overwinning aan de haal.

De laatste zes duels leverden slechts één punt op. Daardoor gleden de tricolores af naar de staart van de ranglijst. Op bezoek bij Sambeek kwam de ommekeer.

In de 12e minuut kopte Rob Houwen de openingstreffer binnen op aangeven van Sid Peeters: 0-1. Vlak voor rust verspeelde de Sambeek-keeper de bal waardoor Danny Houwen en vrij doel vond en de SVOC'ers leidden met 0-2. In de slotfase liepen de tricolores uit naar 0-3 door een doelpunt van Rob Houwen. Het was de eerste keer in dit seizoen dat keeper Mikey Ellery de nul kon vasthouden.

Venray verrast topploeg Fortuna

Fortuna'54-Venray 1-2. Doelpunten Venray: Lindie van der Steen (2x).

Sittard | De voetbalsters van Venray zorgden zondagmiddag met een overwinning op nummer twee Fortuna'54 voor een verrassing in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jan Trienekens won met 1-2 (1-1) in Sittard. Dankzij de overwinning neemt de Venrayse equipe verder afstand van de gevarenzone van de hoofdklasse. De ploeg is inmiddels een stabiele middenmoter.

De voetbalploeg klimt namelijk naar de zesde plek op de ranglijst. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Woezik. Die ploeg werd onlangs al verslagen in een inhaalduel. Woezik staat derde in de hoofdklasse. Het winnende doelpunt werd in de tweede helft gemaakt door Lindie van der Steen. Zij was in de eerste helft ook al trefzeker voor Venray.

Finale jeu de boules in Bouledrome

Venray | De finale van de Harry Maessen Wintercompetitie wordt gespeeld op zaterdag 28 april in de Bouledrome op het Speulpark aan de Hoopweg in Venray.

Tijdens de wintermaanden hebben veertien teams in een A en B poule gespeeld om een finaleplaats. Ieder team heeft daarvoor op zeven zaterdagen wedstrijden moeten spelen.

Van iedere poule komen de eerste drie geklasseerde in aanmerking voor de finale. Een van hen wint de trofee, geschonken door Harry Maessen.

Om plaats 1 en 2 strijden Hedse Boulers 1 en Hedse Boulers 2. Om plaats 3 en 4 strijden Lönse Boulers 2 en JBC Venray 80 1 en om plaats 5 en 6 gaat het tussen Piëlboulers 1 en Piëlboulers 3. De finale wordt gespeeld in drie wedstrijden. Aanvang 10.30 uur.