SV United wint derby van BVV'27

BVV'27-SV United 0-1 (0-0).

Doelpunt: Bram van de Ven.

BLITTERSWIJCK | BVV'27 verspeelde thuis in de derby tegen SV United (0-1) dure punten in de kampioensrace in de vijfde klasse E.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen maar de keepers Davey Engels (BVV'27) en Bas Rademacher (SV United) hielden hun doel schoon. De Blitterswijckers kwamen goed uit de startblokken. Gaandeweg kwam de buren uit Meerlo/Wanssum steeds beter in de wedstrijd. Na een halfuur strandde Bram van de Ven op sluitpost Engels die even later, met behulp van de lat, een vrije trap van Indy Phillips onschadelijk maakte. Vlak voor het rustsignaal kon BVV'er Willem Karman alleen op het doel afgaan maar keeper Rademacher bracht redding.

Een kwartier na de pauze trof een Blitterswijcker de lat. In de 70e minuut scoorde SV United de winnende treffer. De aanval begon bij Rik van de Pasch en op aangeven van Michal Kolodziejski kon Bram van de Ven de 0-1 binnenglijden. Tien minuten voor tijd kregen de Blitterswijckers een uitgelezen kans om langszij te komen. Joost Wijnhoven werd vastgehouden door verdediger Dirk Deenen binnen de zestien. Wijnhoven, die zelden of nooit mist, nam zelf de penalty maar ditmaal trof hij de lat. In de slotfase was de beste kans nog voor Bram van de Ven maar hij joeg de bal hoog over het BVV-doel.

Penalty en rood breken Holthees

Holthees-HRC'27 0-2 (0-0).

HOLTHEES | Holthees verloor thuis met 0-2 van HRC'27 in de vijfde klasse E. Het betekende het eerste puntenverlies voor de ploeg van trainer John Klaassens in de derde periode waarin Holthees nog altijd kansrijk is.

In de eerste helft had Holthees het beste van het spel. Al vielen er voor de theepauze geen doelpunten. Na rust liet Ser van Es een verraderlijk schot los maar de HRC-doelman bracht redding.

In de 77e minuut maakte Kay Wijenberg hands binnen de zestien. Wijenberg ontving geel en de arbiter legde de bal op de stip. Omdat Wijenberg al geel op zak had moest hij met een rode kaart het veld verlaten. Jan Boumans benutte de penalty de 0-1. Dit was het breekpunt in de wedstrijd. Holthees ontketende met tien man nog wel een slofoffensief maar grote kansen leverde het niet op. In de voorlaatste minuut viel nog de 0-2 uit een corner.