Voorsprong van Oostrum slinkt

Oostrum-Hegelsom 2-2 (1-0).

Doelpunten: Chris Wilschut en Ruben Nohlmans.

OOSTRUM | Lijstaanvoerder Oostrum kwam thuis in de vierde klasse E niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hegelsom.

Binnen vier dagen zagen de rood-witten de voorsprong op titelconcurrent Melderslo slinken van vijf punten naar nog slechts één punt. Ook runner-up TSC'04 – met vier punten minder dan Oostrum – doet nog volop mee evenals de outsiders GFC'33 en EWC'46.

Vlak voor de pauze brak Chris Wilschut op een gunstig moment de score open. De aanvaller rondde een aanval over de rechterkant af: 1-0. Oostrum had voor rust de beste kansen.

Direct na de thee kwam Hegelsom op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de tweede helft kopte Ruben Nohlmans uit een vrije trap de 2-1 binnen. Opnieuw konden de rood-witten de voorsprong niet vasthouden. Tien minuten voor tijd onderbrak de Hegelsomse doelman een Oostrumse aanval. Uit de snelle spelhervatting scoorden de bezoekers de 2-2 gelijkmaker.

Vijfde remise op rij voor Ysselsteyn

Ysselsteyn-Maarheze 2-2 (0-0).

Doelpunten: Paul Jeurissen en Dennis Teunissen.

YSSELSTEYN | Ysselsteyn kwam ook in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Maarheze niet verder dan een gelijkspel (2-2) in de derde klasse C. Het betekende alweer de vijfde remise op rij voor de promovendus.

In de eerste helft had Ysselsteyn het beste van het spel maar doelpunten bleven uit. Het schortte aan de afwerking bij de aanvallers. Zes minuten na rust nam de thuisploeg de leiding. Paul Jeurissen kopte knap raak uit een hoekschop van Martijn Janssen: 1-0. Maarheze, dat strijdt tegen degradatie, gaf zich niet zomaar gewonnen. De Brabanders kwamen in de 63e minuut op gelijke hoogte: 1-1. Vier minuten later keek Ysselsteyn tegen een 1-2 achterstand aan. Binnen korte tijd waren de rollen helemaal omgedraaid.

In de slotfase ontsnapte de thuisploeg aan een nederlaag. Topschutter Dennis Teunissen bracht met een bekeken schot de stand weer in evenwicht: 2-2. In de spannende slotfase waren de beste kansen nog voor Ysselsteyn maar gescoord werd er niet meer. Wederom verspeelde Ysselsteyn twee punten tegen een veel lager geklasseerde tegenstander.