SSS'18 slaat in slotminuten toe

Heeswijk-SSS'18 0-2 (0-0).

Doelpunten: 81. Koen Voesten 0-1; 92. Thomas Botden 0-2.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Janssen, Venhuizen en Rutten; Franssen (20. Botden), Koen van Bree, Voesten en Lucassen; Beckers (70. Hebben) en Verlinden.

HEESWIJK | SSS'18 won de lastige uitwedstrijd tegen Heeswijk in de slotfase met 0-2 in de tweede klasse H. Thuis verloren de Overloners op 3 december nog met 2-4 van deze tegenstander.

De zomerse warmte en het harde en droge veld maakten het de voetballers niet gemakkelijk. Trainer Ruud Vermeer kon geen beroep doen op Willem Kuenen (enkelblessure) en Bart Deriet die met zijn school naar Engeland was. Daardoor verschenen Roy Franssen, voor de eerste keer dit seizoen, en Bart Beckers in de basis. Het optreden van Franssen duurde slechts twintig minuten. Toen moest hij zich met een liesblessure laten vervangen door Thomas Botden.

In de eerste helft ging het duel gelijk op met weinig kansen over en weer. Vlak na de pauze trof Koen Voesten de lat. Even later kreeg Heeswijk een vrije trap op de rand van de zestien. Met een schitterende redding voorkwam keeper Thomas Massop een achterstand. Daarna verrichtte de Overloonse sluitpost nog twee belangrijke reddingen. Met een reflex maakte hij een schot van dichtbij onschadelijk en even later tikte hij een gevaarlijke kopbal net onder de lat weg. Richting het eindsignaal leek het duel in een doelpuntloze remise te eindigen. De warmte had zijn tol geƫist en de krachten namen af.

Toch trok SSS'18 aan het langste eind. In de 81e minuut kopte Koen Voesten raak uit een vrije trap van Frits Lucassen: 0-1. Heeswijk moest komen waardoor SSS'18 ruimte kreeg voor tegenaanvallen. Thomas Botden was met een lob dicht bij de 0-2 maar door het harde veld stuitte de bal over de lat. In de extra tijd was Thomas Botden toch nog succesvol. Koen Verlinden startte vanaf eigen helft een goede individuele actie en hij drong door tot in de zestien. Verlinden legde de bal breed op de meegelopen Thomas Botden die de eindstand op 0-2 bepaalde.

SSS'18 blijft door de winst in de race voor een ticket voor de nacompetitie. De spanning neemt toe want ook de meeste concurrenten wisten de volle buit binnen te halen.

Verlies Sporting ST

Sporting ST-Kronenberg 0-2.

SWOLGEN | Sporting ST verloor thuis het kelderduel met Kronenberg met 0-2 in de vijfde klasse E.

Na vijf minuten kreeg Jur Janssen een goede kans maar hij trof via de keeper de paal. Het was een matige wedstrijd. Sporting-doelman Gert Custers verrichtte enkele goede reddingen. Een kwartier voor tijd nam Kronenberg toch de leiding via een kopbal uit een corner: 0-1. Sporting ST moest daarna meer risico's nemen. Vlak voor tijd liep Kronenberg uit naar 0-2.