Verlies Volharding in doelpuntrijke wedstrijd: 3-5

Volharding-EVVC 3-5 (2-4).

Doelpunten: 5. René van Santfoort 0-1; 11. Kas van den Bosch 1-1; 35. Rob van Dijk 1-2; 38. Rob van Dijk 1-3; 42. Kas van den Bosch 2-3; 45+1. Gerwin van den Boom 2-4; 63. Joep Beurskens (strafschop) 3-4; 86. Gerwin van den Boom 3-5.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels (75. Reijnders); Gerrits (46. Albers), Beurskens en Van den Bosch; Tissen, Brouwer en Van Rens (65. Lenkens).

VIERLINGSBEEK | Volharding verloor thuis tegen EVVC met 3-5 in de tweede klasse H. Trainer Sjoerd van der Coelen had zijn elftal op één positie gewijzigd. Op het middenveld verving Roel Gerrits de geblesseerde Jip Verstegen.

Ook Mark Blenckers zit nog in de lappenmand en Jeroen Schepens ontbrak eveneens. Op het zonnige sportpark Soetendaal was er direct een grote kans voor Marc van Rens die op de kruising kopte. Uit de tegenaanval verdween de bal op de lat. EVVC opende sterk en nam na vijf minuten de leiding via een kopbal van René van Santvoort uit een corner: 0-1.

Het antwoord van Volharding volgde snel. Na doorkoppen van Tim Brouwer schoot Kas van den Bosch hard en hoog raak: 1-1. De wedstrijd ging daarna een poos gelijk op. Rick Tissen, die vrije doortocht had naar het doel, werd getorpedeerd maar arbiter Kolenberg trok slechts geel. Na ruim een halfuur gaf de leidsman heel gemakkelijk een penalty aan de bezoekers die werd binnengeschoten door Rob van Dijk: 1-2. Drie minuten later was Van Dijk opnieuw doeltreffend: 1-3.

Vlak voor rust scoorde de sterk spelende Kas van den Bosch, na een mooie solo van Marc van Rens, de aansluitingstreffer: 2-3. In de extra tijd van de eerste helft kon een EVVC-aanvaller vanaf de middellijn vrij oprukken naar het doel: 2-4.

Na de pauze liet EVVC zich inzakken. Volharding moest het spel maken en Marc van Rens mikte de bal vlak langs het doel. Er ontstonden over en weer wat irritaties waarmee de arbiter niet altijd goed omging. In de 63e minuut kreeg Volharding een makkelijk gegeven penalty. Het leek een goedmakertje. Rick Tissen werd gehinderd door de keeper. De leidsman wachtte het voordeel af en besloot toen een strafschop te geven. Joep Beurskens verkleinde vanaf de stip de achterstand tot 3-4.

In het laatste kwartier ging Volharding achterin een-op-een spelen. Aanvaller Kevin Reijnders loste verdediger Tom Kessels af. Er kwam kansen via Nino Janssen (kopbal), Kevin Reijnders (vrije trap) en Tim Brouwer (kopbal). Maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd stelde EVVC via een vrije trap van aanvoerder Gerwin van den Boom de zege veilig: 3-5.