Verhoeven in film Dylan Haegens

Venray | Dylan Haegens en Just Film Distribution hebben bekendgemaakt dat kickbokser Rico Verhoeven en actrice Ilse Warringa een rol gaan vervullen in de eerste bioscoopfilm van YouTuber Dylan Haegens.

Verhoeven kruipt in de huid van beveiliger Diederik-Jan en Ilse Warringa neemt de rol van een onbehulpzame receptioniste op zich. Eerder werd via sociale media bekendgemaakt dat ook Nick Golterman, Patrick Stoof en Karen Damen te zien zijn in de nieuwe bioscoopfilm. De Film van Dylan Haegens is vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen. "Ik ben enthousiast over mijn rol in De Film van Dylan Haegens, omdat ik hou van humor met een knipoog en mezelf in dit soort rollen niet heel serieus neem. Daarnaast voel ik mij verbonden met jonge mensen. Dylan Haegens is een enorme inspiratiebron voor jongeren en ik ben trots dat ik met deze rol hieraan kan bijdragen", aldus Rico Verhoeven.

Ilse Warringa staat in Nederland bekend als multi talent. Ze acteert, schrijft en zingt en is bij het grote publiek een waar begrip geworden door haar rol als de onverzettelijke juf Ank in De Luizenmoeder. In De Film van Dylan Haegens laat de actrice een hele andere kant van zichzelf zien als de ongeïnteresseerde en onbehulpzame receptioniste. "Het is nog leuker om aan projecten mee te werken waar het thuisfront ook enthousiast van wordt. Mijn dochter is groot fan van Dylan Haegens en mijn zoon van Rico Verhoeven. Ze stonden op de bank te springen toen ik vertelde dat ik mee mocht doen in deze film, dus toen was het snel beslist", aldus Warringa.

De productie is in handen van 2CFILM en Liever Sociaal, het productiebedrijf van Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman, in coproductie met Online Cookie Collective.


Koningsdag

Venray | Het programma voor Koningsdag, vrijdag 27 april, ziet er als volgt uit:

Schouwburgplein en Henseniusplein

07.00-12.00 uur: Kindermarkt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Grote Markt

13.00 tot 17.00 uur torenbeklimming Grote Kerk

12.30 tot 15.20 uur diverse optredens van Janssen Dansen & Sporten

16.00 uur muzikaal vermaak door Etan Huijs

Henseniusplein

12.00 tot 16.00 uur diverse kinderactiviteiten. Kinderen kunnen o.a. knutselen, sjoelen, er wordt geschminkt, voorgelezen en er is een ballon knoop entertainment. Tijdens deze middag is er een dj aanwezig voor muzikaal vermaak.

Schouwburgplein

13.45 tot 15.00 uur dansdemonstraties door Dizzy Dance, Bruce Dance Factory, Danshuis Venray, Enjoy Zumba en Soul Community.

15.00 tot 22.00 uur muziekevenement met de band FEZZ die wordt afgewisseld met een dj.

19.30 tot 23.00 uur koningsbridgedrive in Anno '54.


PME Legend Denim Experience

Venray | Berden Mode Venray houdt zaterdag 28 april in samenwerking met PME Legend The Denim Experience.

Ter lancering van de nieuwe wassing van de PME Legend Skymaster jeans introduceert PME Legend dit voorjaar de derde editie van The PME Legend Denim Experience. The Denim Experience ging begin maart van start en toert door Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Op 28 april organiseert het team van PME Legend-specialisten in samenwerking met Berden Mode Venray The Denim Experience in Venray. Deze dag staat geheel in het teken van de nieuwe wassing van de PME Legend Skymaster Jeans. De PME Legend-specialist zal in samenwerking met het personeel van Berden Mode Venray het winkelend publiek voorzien van uitgebreid advies. Daarnaast ontvangt iedere consument die voor een PME Legend Skymaster kiest een T-shirt cadeau. Iedere consument die deze dag voor 499 euro aan PME Legend- kleding aanschaft ontvangt een leren tas of akte tas cadeau t.w.v. 349,95 euro.

De jeanscollectie van PME Legend combineert een ruig uiterlijk, met comfort. Een comfortabele stretch canvas, in een pasvorm die geschikt is om in te bewegen en in te sleutelen aan een vliegtuig…. De in 2016 geïntroduceerde Skymaster-jeans is ook dit jaar de hero van de collectie. De Skymaster heeft een taps toelopende pasvorm, met ultiem comfort voor het bovenbeen en de smalste pijponderkant in de PME Legend-collectie. Een moderne, tapered jeans. De PME Legend-specialist en het team van Berden Mode Venray laten graag zien hoe de jeans in diverse wassingen perfect te combineren is tijdens verschillende draagmomenten. Berden Mode Venray en de PME Legend experts heten belangstellenden van harte welkom op zaterdag 28 april in Venray.


Boekpresentatie

Wanssum | In de tuin van Eric van de Ligt aan de Meerloseweg 3 in Wanssum vindt op maandag 21 mei om 11.00 uur de boekpresentatie van Schat, ik ben ff een rondje Wandelen van Benjamin Barrevoets plaats.

Eric, zelf af jaren depressief, schrijft onder pseudoniem van Benjamin Barrevoets gedichten. In februari 2016 liep hij in twee maanden een pelgrimstocht naar Schengen en weer terug. Over deze tocht schreef hij een boek. In het boek staan zijn belevenissen beschreven met bijbehorende foto's, aangevuld met zijn gedichten die tussen de hoofdstukken te lezen zijn. Barrevoets heeft met zijn depressie veel baat bij de teksten van Stef Bos. Hij had e-mailcontact met Bos en ontmoette hem in de schouwburg, waar hij een proefexemplaar van zijn boek aan Bos aanbood. Nadat Bos het boek had gelezen stuurde hij de volgende recensie:

Woorden als stappen

Een zin als een wandeling

Een hoofdstuk als een uitzicht

Een boek als een reis

Zo heb ik deze pelgrimstocht gelezen

Alsof je tegelijk je eigen tocht maakt

Stef Bos