Tien Venray-trainers ontslagen in 50 jaar

VENRAY | Zes jaar geleden werd voor het laatst door Venray een trainer ontslagen. Eind februari 2012 vloog Bert Ruijsch de laan uit na het 4-0 verlies bij De Valk.

Venray verkeerde in acuut degradatiegevaar in de hoofdklasse. Het trainersduo Jan Poels-Ales Jurcik wist de club te behouden. In 2014 volgde toch degradatie na interne en financiële perikelen.

In vroegere tijden was Venray vaak een kerkhof voor trainers. In 2001/02 werd Huub Vercoulen voortijdig aan de kant gezet. In oktober 1994 werd Maarten Arts, bezig aan zijn derde jaar, ontslagen onder druk van de spelersgroep. Venray degradeerde in dat jubileumseizoen uit de hoofdklasse. De ervaren voetbalrot Bèr Lejeune was in het seizoen 1991/92 slechts een halfjaar werkzaam in Venray. Het klikte niet. In 1984/85 werd Guus de Graaf voortijdig aan de dijk gezet. Nadat hij een jaar eerder succestrainer Henk Rayer tussentijds opvolgde wiens positie onhoudbaar was geworden.

Het seizoen 1975/76 was een van de slechtste jaren uit de clubhistorie. Venray dreigde zelfs te degraderen naar de vierde klasse. Trainer Huub Salden werd vanwege slechte resultaten aan de kant gezet. Venray eindigde net boven de rode streep. Met de ontslagen Sef Basten (1971/72) en Berend Scholtens (1967/68) nam Venray in de afgelopen vijftig jaar van tien trainers voortijdig afscheid.