Het diamanten bruidspaar Herman en Toos Veltrop-van der Sterren.
Het diamanten bruidspaar Herman en Toos Veltrop-van der Sterren. Foto: Henk Lammen

Diamanten bruidspaar

Venray | Herman (83) en Toos (85) Veltrop-van der Sterren werden dinsdagmiddag verrast door burgemeester Hans Gillisen. Het diamanten bruidspaar uit Venray werd op die dag gefeliciteerd door de burgervader.


Herman en Toos traden zestig jaar geleden op 14 april het huwelijksbootje en op 13 mei was de kerkelijke inzegening. Vanuit Griendtsveen en America is het echtpaar met hun dochter en zoon in 1968 in Venray komen wonen. Het gezin ging Veltum wonen, toen de nieuwe wijk van Venray.

Inmiddels heeft het echtpaar vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Herman was altijd heel actie in de voetbalwereld. Eerst als scheidsrechter en daarna vele jaren als trainer in de omliggende dorpen. Toos was altijd trouwe supporter van haar man aan de zijlijn van het voetbalveld te vinden. In het verleden ging het stel vaak op vakantie, maar de laatste jaren hebben ze daar geen zin meer in. Ze zijn graag thuis op 't Liene.


Toos gaat nog wel graag kienen en Herman fietst nog bijna dagelijks naar Leunen om daar te gaan biljarten. Hun motto voor een goed huwelijk is respect hebben voor elkaar en elkaar vrij laten. Omdat het lichamelijk toch niet helemaal soepel meer gaat, doen ze het de laatste tijd wat kalmer aan. Toch doen ze nog bijna alles zelf, met wat ondersteuning van de thuishulp.


Hun diamanten huwelijk viert het bruidspaar op 13 mei met een diner met hun kinderen.