Wandeling natuurvrienden

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden in Merselo houdt op zondag 29 april een natuurwandeltocht.

Er kan gestart worden op de volgende afstanden: 5 en 10 kilometer tussen 7.00 tot 13.00 uur), 15 en 20 kilometer tussen 7.00 en 12.00 uur, 30 kilometer tussen 7.00 en 9.30 uur en de 40 kilometer tussen 7.00 en 9.00 uur. De start is bij café Den Tommes aan het Grootdorp 40 in Merselo.

De route voert over bospaden, boswegen en verharde wegen. De langere afstanden passeren diverse plaatsen in de omgeving van Merselo. Vanuit startlokaal café Den Tommes loopt de route langs de kerk van Merselo om vervolgens koers te zetten via Op de Ries naar de ballonzuilbossen.

Dicht bij de grensweg, grens tussen gemeente Venray en gemeente Boxmeer, staat de pipowagen als rustpost opgesteld. Vanaf deze rustpost loopt de route naar Overloon, langs het oorlog- en verzetsmuseum. De route loopt verder via Vierlingsbeek naar de Smakt.

De grotere afstanden gaan vanaf Overloon richting Stevensbeek naar Groeningen. Via Vierlingsbeek en Maashees wordt koers gezet richting Holthees waar een samenvoeging is met de 30 kilometer afstand. De 30 en 40 kilometer afstand kunnen in Holthees gebruik maken van een caférust.