Zesde Smaak zit tussen je oren

Venray | Van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei kunnen de bezoekers tijdens de zesde editie van Smaak zit tussen je oren (SZTJO) al hun zintuigen laten prikkelen door al het lekkers dat de regio Venray te bieden heeft. Voor vier dagen wordt het Schouwburgplein in Venray omgetoverd tot een culinair plein, waar lokale agrariërs en horecaondernemers samen 'smaak' laten zien, proeven, ruiken, voelen en horen.

Vanaf vrijdag 25 mei is het evenement SZTJO drie dagen lang vrij toegankelijk voor iedereen. Kom onder het genot van een hapje en/of drankje genieten van een zeer divers programma. Lokale horecaondernemers bereiden overheerlijke creaties met streekproducten van lokale agrariërs.

Daarnaast staan deze agrariërs ook zelf met hun eigen producten op het evenement om iedereen hun eigen verhaal te vertalen. Het moment om te ervaren welke hoogwaardige producten de regio Venray produceert. En bij SZTJO hoort uiteraard ook muziek. Ook dit jaar is er weer op iedere avond en de zondagmiddag muziek aanwezig.

Uiteraard denkt SZTJO ook op zaterdag en zondag aan de jonge smaakmakers. Voor hen is een speciaal kinderplein ingericht met de nodige entertainment. Laat je schminken, kom springen, kleuren of zelf een klein hapje bereiden. Ondertussen genieten de (groot)ouders van een heerlijk hapje en/of drankje. Donderdagavond trapt SZTJO af met de businessavond. Tijdens deze avond laat ondernemend Venray zich culinair en muzikaal verrassen. Onder het genot van een culinair amuse-diner leggen lokale ondernemers nieuwe contacten én versterken ze bestaande contacten. "De mooie combinatie tussen horeca- en agro-ondernemers is prachtig, Onze regio heeft zoveel te bieden, daar mogen we trots op zijn!", zegt ondernemer Bart van der Sterren van Van de Mortel assurantie-advies uit Venray.

Vrijdag nemen ruim 250 basisschoolleerlingen uit de gemeente Venray overdag een kijkje bij een lokale agrariër en daarna toveren ze in de tent een lokaal geproduceerd product om tot een gerecht. Een gerecht dat ze afgarneren met zelf geproduceerde tuinkers. Een leerzame en smaakvolle dag waar de leerlingen leren dat melk niet uit een pak komt, maar van de koe.

Voor meer informatie kijk op de website www.smaakzittussenjeoren.nl of volg SZTJO op Facebook.