Confrérie Culinaire Venray

Venray | De Venrayse kookclub CoCuVe, Confrérie Culinaire Venray, is sinds 2000 actief.

De leden bestaan uit een tiental mannelijke hobbykoks. CoCuVe is een club waarbij het plezier in koken en de onderlinge contacten centraal staan. Daarnaast streven de leden naar uitbreiding van de culinaire kennis en kunde. Er wordt nog gezocht naar enkele nieuwe leden die de interesse voor het koken delen.

De kookavonden van CoCuVe vinden negen maal per jaar op de derde of vierde woensdag van de maand plaats in de keuken van de Lekkernij/'t Anker in Merselo. Eenmaal per jaar is er een soiree voor en met de partners.

De avonden duren van 18.30 tot 23.30 uur en worden voorbereid door een wisselend tweetal leden. Het streven is om enkele malen per jaar een chef uit de regio bij de voorbereiding en uitvoering te betrekken. Op de avonden zelf wordt een smaakvol viergangen diner gekookt, begeleid door bijpassende wijnen.

Interesse of vragen? Neem contact op met president Johan van den Broek via telefoon 06-52117383.


Goede houding, beter figuur

Overloon | Margo Raaijmakers, Ismakogiedocent, geeft op zaterdag 12 mei de workshop Een goede houding geeft een beter figuur in 't Helder in Overloon.

De deelnemers aan de workshop gaan door middel van kleine bewegingen samen leren het hele lichaam dagelijks beter te gebruiken. Diverse kleine spiertrainingen geven heel intensief in de inspanning en ontspanning nieuwe kracht in het lichaam. De dagelijkse activiteiten zijn de beste training. Er worden diverse bewegingen, zowel staand, zittend en lopend, gedaan. De workshop duurt van 9.30 uur tot 12.00 uur. Aanmelden voor de workshop graag voor 9 mei via e-mail margo@beauty-ismakogie-margo.nl.

Kijk ook op de website www.helder-overloon.com.


ZijActief Oostrum

Broekhuizen | KVG Limburg en ZijActief Limburg houden op zondag 27 mei vanaf 11.00 uur voor de derde maal een Samen op Stap op Zondag naar Blue Berrie Hill en natuurgebied Schuitwater in Broekhuizen.

Blue Berrie Hill is een blauwe bessenplantage met een theehuis. Er is een rondleiding met de Blue Berrie Hill Express en de deelnemers krijgen meer informatie over de teelt van de blauwe bes. Daarna wordt er een wandeling gemaakt door het Schuitwater.

Aanmelden kan tot 11 mei. Kosten voor deze dag zijn 18 euro voor ZijActief-leden en 25 euro voor niet-leden. Dit bedrag kan overgemaakt worden naar NL89Rabo 01400.96.613 onder vermelding van naam en SOSOZ. Als de betaling is ontvangen is de aanmelding definitief. Informatie is verkrijgbaar bij Anneke Elemans via telefoon 06-44812427.


Aspergemarkt in hartje Arcen

Arcen | In het centrum van Arcen vindt op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei de traditionele Aspergemarkt plaats. De markt speelt zich af op het Raadhuisplein, de Kerkstraat, de Graaf, de Maasstraat, de Koestraat, de Lingsforterweg en de Schans en duurt van 11.00 tot 18.00 uur. De terrassen blijven bij goed weer geopend tot 22.00 uur.

Uiteraard vormen asperges de hoofdmoot van de activiteiten. Op de markt is een aspergebed aangelegd waar op gezette tijden demonstraties worden gegeven over het oogsten, sorteren, wassen en schillen van asperges. Verder zijn er werktuigen te zien die met de hele aspergecultuur te maken hebben. Ook worden er aspergespecialiteiten geserveerd.

Verder worden er aspergeproducten aangeboden, zoals aspergequiche, aspergevlaai, aspergechocolade en aspergeservies. Ambachten die te maken hebben met de streek en streekproducten zijn ook op de markt vertegenwoordigd, evenals een aantal kramen geheel gericht op verse streekproducten, zoals aardbeien, eieren en tomaten.

Een film en een fotoreportage over asperges geven een goed beeld over alle facetten van het witte goud. Men kan niet alleen zien hoe het zaad zich tot plant ontwikkelt, maar ook wordt er op duidelijke wijze weergegeven hoe de plant de asperge voortbrengt en wat een aspergeteler allemaal moet doen voordat hij kan gaan oogsten. Uiteraard komen ook het steken en de hierop volgende werkzaamheden in beeld. Bezoekers aan de markt ontmoeten vast en zeker ook de aspergekoningin. Zij krijgt dit jaar bezoek van de Spargelprincessin en haar Grenadier uit het naburige Walbeck. Om 13.00 uur maakt zij haar opwachting en is de rest van de middag met haar gevolg op de markt aanwezig. Zij kan alles vertellen over asperges en aanverwante zaken.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Er is een draaimolen en de kinderen mogen zich laten schminken. De gehele Graaf is bovendien als kindermarkt ingericht, hier kunnen kinderen gebruikt speelgoed van andere kinderen kopen.

De entree is gratis.