Ysselsteyn blijft op remise steken

FCV-Ysselsteyn 1-1 (0-1).

Doelpunt: Gijs Dinghs.

VENLO | Ysselsteyn bleef donderdag op bezoek bij hekkensluiter FCV op een 1-1 remise steken in de derde klasse C.

De inhaalwedstrijd begon twintig minuten te laat omdat de scheidsrechter vertraging had opgelopen. In het matige duel opende Ysselsteyn vlak voor rust de score. Gijs Dinghs rondde een voorzet van Stan Bouten schitterend af: 0-1. Ysselsteyn verzuimde door te drukken en kon ondanks de terugkeer van Dennis Teunissen, na een wedstrijd schorsing, weinig gevaar stichten.

Een kwartier voor tijd kwam FCV op gelijke hoogte. Na een voorzet werd de bal tegen Ysselsteyn-speler Boy Geerets aangeschoten waardoor de bal in het eigen doel verdween: 1-1. In de slotminuut was er nog een kans voor Paul Jeurissen maar de doelman redde.

Leunen laat veel kansen onbenut

TSC'04-Leunen 4-1 (2-0).

Doelpunt: Thomas Weijs.

TEGELEN | Leunen leed donderdag in de uitwedstrijd tegen TSC'04 een 4-1 nederlaag in de vierde klasse E.

In de eerste 25 minuten had Leunen het beste van spel en kreeg ook enkele goede kansen om de leiding te nemen. Thomas Weijs raakte paal en lat. Vlak voor rust kwam TSC'04 op voorsprong uit een vrije trap (1-0) en even later viel de 2-0. Kort na de pauze kreeg de Tegelse ploeg van de arbiter een makkelijk gegeven strafschop: 3-0. Daarna was het verzet van Leunen gebroken.

"Na de derde goal gingen bij ons de kopjes omlaag", zei Leunen-trainer Vincent van Sambeek. "Heel jammer want we kregen echt enkele dikke kansen. We verschenen een paar keer vrij voor de keeper maar het scoren is toch een probleem." TSC'04 liep uit naar 4-0 waarna Thomas Weijs in de slotfase de eer redde: 4-1.

Eenvoudige zege voor BVV'27

Kronenberg-BVV'27 0-3 (0-1).

Doelpunten: Joost Wijnhoven (2x) en Jimmy Lucassen.

KRONENBERG | BVV'27 won donderdag op bezoek bij hekkensluiter Kronenberg de inhaalwedstrijd met 0-3 in de vijfde klasse E.

De Blitterswijckers hadden voortdurend een veldoverwicht maar het duurde een halfuur voordat de openingstreffer viel. Jimmy Lucassen werd gevloerd in de zestien en Joost Wijnhoven benutte de strafschop: 0-1, Na de pauze werden twee treffers van Joost Wijnhoven vanwege buitenspel afgekeurd. Jimmy Lucassen schoot in de 70e minuut van twintig meter afstand de 0-2 binnen. In de slotfase liep BVV'27 uit naar 0-3. Uit een pass van Jari Wijnhoven vanaf de linkerkant bepaalde Joost Wijnhoven, die zijn twaalfde competitietreffer scoorde, de eindstand op 0-3.

Merselo ondanks rood naar winst

Merselo-Sporting ST 3-2 (2-0).

Doelpunten: 30. Nils Jakobs 1-0; 40. Tim Philipsen 2-0; 55. Jur Janssen 2-1; 65. Robin van Dijck 3-1; 85. Rik Miltenburg 3-2.

Rode kaart: 12. Bas Philipsen (Merselo) vanwege neerleggen tegenstander.

MERSELO | Merselo won donderdagavond met tien spelers met 3-2 de inhaalwedstrijd thuis tegen Sporting ST in de vijfde klasse E.

In de 12e minuut kreeg Bas Philipsen direct rood van arbiter Roy Theeuwen omdat hij de doorgebroken Kevin Goldschmidt neerlegde. Sporting ST wist niet te profiteren van de veldmeerderheid. Integendeel. Want Merselo nam na een halfuur de leiding door een afstandschot van Nils Jakobs dat routinier Gert Custers in het Sporting-doel te machtig was: 1-0. Vlak voor de pauze profiteerde Tim Philipsen van een verdedigingsfout en Merselo leidde met 2-0.

Tien minuten na rust kwam de spanning weer terug toen Jur Janssen de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. Dichterbij kwam Sporting ST niet want even later verruimde Robin van Dijck met een afstandschot de marge weer: 3-1. Vijf minuten voor tijd kwam Sporting ST nog terug tot 3-2 door een doelpunt van Rik Miltenburg.

Royaal verlies SVOC

America-SVOC'01 5-0 (3-0).

AMERICA | SVOC'01 leed op bezoek bij America een geflatteerde 5-0 nederlaag in de vijfde klasse E.

Tot aan de drinkpauze, halverwege de eerste helft, was SVOC'01 sterker maar miste enkele goede kansen op de openingstreffer. Danny Houwen, Rob Houwen en Johan Gommans wisten de tricolores niet op voorsprong te zetten. Vlak na de onderbreking werden twee persoonlijke fouten de bezoekers noodlottig: 2-0.

Vlak voor rust viel de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In het eerste halfuur na de hervatting werd niet gescoord. In het slotkwartier liep America door twee doelpunten nog uit naar een 5-0 overwinning.

Holthees onderuit op bezoek bij Lottum

Lottum-Holthees 3-0 (2-0).

LOTTUM | Holthees verloor donderdag de inhaalwedstrijd in en tegen Lottum met 3-0 in de vijfde klasse E.

Na 25 minuten kwam Holthees op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van verdediger Guus van Bree: 1-0. Tien minuten later liep de thuisploeg uit naar 2-0.

Halverwege de tweede helft was de wedstrijd beslist toen Lottum de stand opvoerde naar 3-0. Holthees wist na rust weinig gevaar meer te stichten. Het dichtst bij een treffer was nog gelegenheidsspits Peter van den Heuvel die zijn kopbal langs het doel zag verdwijnen.