Oostrum-verdediger Hans Custers (rechts) trapt de bal weg voor een SVEB-aanvaller. Foto: Rikus ten Brücke

Oostrum loopt zege mis

Oostrum-SVEB 1-1 (0-0).

Doelpunten: 58. Joep Cornelissen 1-0; 79. Tom Aerts 1-1. Scheidsrechter: Dings (Ospel). Toeschouwers: 150. Kaarten: geen.

Oostrum: Plum; Jacobs, Ruben Nohlmans, Bo Verrijth en Custers (74. Van Leendert); Bob van Goch, Wilmsen en Dennis Nohlmans; Cornelissen (86. Max van Goch), Wilschut en Lommen (74. Janssen).

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Koploper Oostrum verspeelde donderdagavond thuis tegen SVEB (1-1) twee punten in de titelrace in de vierde klasse E. Trainer Ron Spruit moest flink puzzelen om een volwaardig elftal op de been te brengen. Hij deed weer een beroep op Hans Custers die na vier jaar zijn rentree maakte in de Oostrumse hoofdmacht.

Kees Gommans, Marwin Hermans en Nick Vergeldt waren donderdag niet inzetbaar. Het meespelen van centrumverdediger Ruben Nohlmans, die kampt met een schouderblessure, was twijfelachtig maar hij speelde toch de hele wedstrijd uit. Ron Spruit hekelde het drukke programma. Tot aan de jaarwisseling werkte Oostrum slechts negen competitieduels af. "En nu moeten we alleen al in de maand april acht keer spelen. Dat is veel te veel."

Om 18.45 uur klonk de aftrap op het zomerse sportpark De Spar. Oostrum kwam niet goed uit de startblokken. Het eerste kwartier was duidelijk voor de bezoekers die getraind worden door Tom van Bergen, ex-speler van Venray. De rood-witten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Het eerste gevaar ontstond uit een voorzet van Joep Cornelissen die vanaf de achterlijn boven op de lat dwarrelde. Een minuut later legde de thuisploeg een mooie aanval op de mat. Wes Wilmsen opende op rechts op Chris Wilschut die een strakke voorzet gaf bij de tweede paal waar Kenny Lommen net niet kon afronden. Na de drinkpauze waagde Kenny Lommen een afstandschot omdat de SVEB-keeper ver uit zijn doel was gekomen. Maar een blauw-zwarte verdediger bracht nog koppend redding. Een kopbal van Wes Wilmsen, uit een corner van Hans Custers, werd van de doellijn gehaald en Chris Wilschut zag zijn doelpoging op de paal belanden. Kansen genoeg maar geen treffers voor rust.

Vlak na de pauze claimde SVEB tevergeefs een strafschop na een overtreding van keeper Dennie Plum op spits Maik Vermazeren die geblesseerd moest uitvallen. SVEB-verzorger Theo Geurts werd vanwege commentaar weggestuurd door de arbiter. Even later nam Oostrum de leiding. Uit een doorgekopte bal van Chris Wilschut schoot Joep Cornelissen zuiver raak in de hoek. Via de binnenkant paal verdween de bal het net: 1-0. Oostrum probeerde door te drukken en Chris Wilschut trof van 35 meter afstand vanaf de linkerflank de lat. Hans Custers hield het tot ruim een kwartier voor tijd vol. Hij is weer een paar maanden in training en speelde al twee keer bij het tweede elftal. Hij stichtte telkens veel gevaar met zuiver getrapte hoekschoppen waaruit Wes Wilmsen (net naast) en Chris Wilschut (kopbal op de paal) net niet wisten te scoren. In de 74e minuut werden met Guus Janssen en Willem van Leendert twee verse krachten ingebracht. Hans Custers en Kenny Lommen gingen naar de kant. Langzaamaan doofde het vuur bij de rood-witten. Dennie Plum moest in de 79e minuut een hoekschop prijsgeven. De opgekomen centrumverdediger Tom Aerts kopte de 1-1 binnen.