Proef servicepunt jongeren in school

VENRAY | De gemeente Venray geeft een subsidie van 50.000 euro aan BOEI-Limburg voor de proef met een jongerenservicepunt op het Raayland College en Gilde Opleidingen in Venray. De pilot duurt een jaar en loopt tot april 2019.

Het jongerenservicepunt krijgt een fysieke plek in het schoolgebouw. Het is de toegangspoort voor jongeren en docenten op het gebied van hulp, ontwikkeling en zelfontplooiing. Het doel is voorkomen dat problemen uitgroeien tot complexe kwesties waardoor jongeren uitvallen bij het onderwijs of in de maatschappij. Het jongerenservicepunt richt zich op preventie.

De gemeente steunt het plan voor een laagdrempelig aanspreekpunt voor jongeren in de school. Het doel is ook dat partijen die werken met jongeren, zoals docenten en jeugdhulpverleners, elkaar tijdig vinden om samen voor ondersteuning te zorgen. BOEI-Limburg zorgt voor de inzet van maximaal 20 uur per week van een professionele coördinator die ondersteund kan worden door stagiaires of iemand die op zoek is naar een werkervaringsplek. Er wordt aansluiting gezocht bij het jongerenwerk en de gezinscoaches.