SMT Oostrum zoekt mensen voor jubileumconcert

Oostrum | Muziekvereniging SMT Oostrum viert op zaterdag 3 november in de Evenementenhal in Oostrum het 100-jarig bestaan met het concert Magnefique met muziek en dans.

Voor dit concert wordt er een groot projectkoor samengesteld en daar kan iedereen aan mee doen. Het projectkoor staat onder leiding van dirigent Roel Verheggen, tevens regisseur van de show. Tijdens het concert zingt het koor enkele nummers, waaronder Stairway to heaven, Who wants to live forever, Earth Song en Home. Het wordt geen moeilijke vierstemmige koorzang, maar er wordt hooguit tweestemmig gezongen. SMT zoekt zoveel mogelijk diversiteit uit de regio. Het maakt niet uit of mensen wel of geen lid zijn van een zangkoor. Personen die zich aanmelden moeten wel kunnen zingen, liefst wat ervaring hebben, maar hoeven geen noten te kunnen lezen. Indien mensen twijfelen over hun zangkwaliteiten, dan doet de dirigent een simpele stemtest. De repetities starten in september op de maandagen van 20.00 tot 22.00 uur. De locatie daarvoor moet nog worden vastgesteld, maar zal in of in de omgeving van Oostrum zijn. Op de zondagen 30 september en 28 oktober zijn repetities gepland waarin het gehele programma doorlopen wordt. Dus mét alle orkestleden en artiesten erbij. Op vrijdagavond 2 november is de generale repetitie. Deelnemers dienen 18 jaar of ouder te zijn. Opgeven is mogelijk tot 15 juni via www.harmonieoostrum.nl.

Trein in brand

Oostrum | Op het station in Oostrum heeft vorige week woensdagavond enige tijd een brand gewoed in een trein.

Ooggetuigen melden dat de rokende trein van Arriva rond 19.50 uur kwam aanrijden vanuit noordelijk richting. Het motorcompartiment van de dieseltrein was door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. De brandweer rukte na de melding dat er meerdere treinstellen in brand stonden op het station meteen met groot materiaal uit. Bij aankomst van de eerste blusvoertuigen bleek de brand te woeden in het motorcompartiment van een van de twee treinstellen. De brandweer zette uiteindelijk twee blusvoertuigen in. De brand was binnen 30 minuten geblust. De machinist bracht de circa dertig reizigers in veiligheid. Er raakte door zijn snelle handelen niemand gewond, maar de schade aan de trein is groot. Vanwege het incident reden er tussen Boxmeer en Venlo een tijdje geen treinen.

Natuuractiviteit

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt elk jaar in de mei- en herfstvakantie natuuractiviteiten voor kinderen van zes tot twaalf jaar.

Ook in deze meivakantie, op dinsdagochtend 1 mei, vindt een natuuractiviteit gericht op beleving met alle zintuigen plaats. De kinderen gaan naar de Maas en de toren van het kasteel in Geijsteren in. De dag begint om 10.00 uur bij de kasteelruïne aan de Maasheseweg in Geijsteren. Aanmelden via e-mail jacobs_marleen@hotmail.com.

Korte fietstocht

Venray | Seniorenvereniging AVOS houdt op woensdag 2 mei een korte fietstocht voor alle ouderen.

Het vertrek is om 13.30 uur bij De Kemphaan in Venray voor een tocht van ongeveer 25 kilometer met halverwege een pauze. De deelnemers dienen zich voor 10.00 uur aan te melden bij Wim van Tilburg via telefoon 546524.