Afbeelding
Foto:

Nieuwe ambassadeurs

Venray | Venray Dementievriendelijk verwelkomde onlangs drie nieuwe ambassadeurs.

Daarmee komt het programma nog meer 'in de haarvaten' van de Venrayse samenleving te zitten. Allereerst is daar Cultura Venray, dat een brug slaat naar kunst en cultuur, een gebied dat ook voor mensen met dementie van grote betekenis is voor hun beleving van kwaliteit van leven.

Ook zijn wij blij met de toetreding van Van den Munckhof Print & Media, een bedrijf dat met een lange historie vast geworteld is in de lokale samenleving.

Venray Dementievriendelijk kan nu beschikken over een vaste maandelijkse column in dit weekblad dat daarmee in belangrijke mate bijdraagt aan onze externe communicatie.

Last but not least melden wij dat ook de Centrale Van Ouderenverenigingen zich heeft aangesloten bij Venray Dementievriendelijk. Niet alleen als ambassadeur, maar ook via een afvaardiging in de werkgroep. Zo kan de CVO ook in directe zin bijdragen aan de vormgeving en uitbouw van ons programma. Omdat dementie veelal ouderen betreft, vertegenwoordigt de centrale een groot deel van de doelgroep van het programma.

Contourennota

De werkgroep is gestart met de voorbereidingen voor een verkennende contourennota, die de aandachtsgebieden van ons programma voor de komende jaren in kaart brengt. Daarvoor wordt een projectgroep in het leven geroepen waarin ook voor de Centrale van Ouderenverenigingen en de gemeente Venray een belangrijke rol is weggelegd.

Deze contourennota zal komend najaar worden gepresenteerd.