Kampioensduel voor Red Stars

Middelburg-Red Stars 1-9. Punten Red Stars: Kas van Oost (3), Ronald Bogaard (3), Frank van der Vleuten (2) en Van der Vleuten won samen met Van Oost het dubbelspel.

Middelburg | De tafeltennissers van Red Stars pakten zaterdag in en tegen Middelburg de zege. Het duel in de eerste divisie B eindigde in een forse 1-9 overwinning voor de gasten uit Venray. Door de ruime winst houdt Red Stars alle kansen in eigen hand om tweede te worden in de eindstand. Kas van Oost en Ronald Bogaard wonnen beiden hun drie enkelspelen. Frank van der Vleuten won twee van zijn drie enkelparijen en pakte samen met Kas van Oost tevens de winst in het dubbelspel.

Dankzij de overwinning kan Red Stars zaterdag kampioen worden in de eerste divisie B. De ploeg verdedigt dan een voorsprong van twee punten tegen concurrent Pecos 2. De nummer twee van de competitie komt dan op bezoek bij de koploper in Venray. Het duel begint om 17.00 uur.


Set Up vecht voor laatste titelkans

Set Up-Hovoc 2: 4-0. Setstanden: 25-17, 25-12, 25-16 en 25-16.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up pakten zaterdag in de race om de titel een belangrijke zege. In de eigen sporthal 't Brugeind in Meerlo won de thuisploeg in de eerste klasse E met de maximale score van Hovoc 2: 4-0 (25-17, 25-12, 25-16 en 25-16).

Set Up heeft de titel niet in eigen hand. De ploeg speelt zaterdag tegen MVC'64 en moet dat duel naar verwachting met 4-0 winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap.

Daarbij komt dat koploper Somas/ Activia 4 in dat geval ook nog eens twee punten moet laten liggen tegen Havoc 2. Set Up hoopt zaterdagavond op flinke steun van het publiek in Maashees.

'Wij hebben jullie steun hard nodig', laat de ploeg weten.


ActiveRooy vecht voor lijfsbehoud

ActiveRooy-VC Polaris 3-1. Setstanden: 25-22, 22-25, 25-16 en 25-22.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy wonnen in de derde divisie B in eigen huis van VC Polaris. Het duel eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg, die net als de gasten strijdt tegen degradatie.

ActiveRooy won de eerste set met 25-22, verloor de tweede met 22-25, waarna het Venrayse team ook set drie (25-16) en (set vier 25-22) voor zich opeiste. Met nog een duel te gaan, staan VC Polaris en ActiveRooy op gelijke hoogte met 31 punten uit 21 wedstrijden.

ActiveRooy staat elfde en die plaatst betekent aan het einde van de rit rechtstreekse degradatie. Polaris staat tiende en die plek betekent nacompetitie. Sittardia, negende, staat op de eerste veilige plaats met twee punten meer dan Activia. Die ploeg valt dus nog te achterhalen. Op de laatste speeldag wordt de degradatiestrijd beslist. Flamingo's'56 2, de laatste tegenstander van ActiveRooy, is al gedegradeerd.


ActiveRooy wint van hekkensluiter

ActiveRooy-Hajraa 3 4-0. Setstanden: 25-20, 25-20, 25-20 en 27-25.

Venray | De al gedegradeerde volleyballers van ActiveRooy speelden zaterdag in de promotieklasse D een duel om des keizers baard.

De thuiswedstrijd tegen mededegradant Hajraa 3 viel met ruime cijfers in het voordeel van de Venrayse ploeg uit: 4-0. De setstanden: 25-20, 25-20, 25-20 en 27-25.

ActiveRooy speelt zaterdag tegen Jokers in Maastricht. Er staat ook nog een duel met HHC 2 op het programma, maar er is nog geen geschikte speeldatum voor dat duel gevonden.


Jumpers'76 kopje onder tegen Heeze

Jumpers'76-BC Heeze 65-71. Topscorers Jumpers: Dirk Laurense (29), Jorik Wulterkens (17) en Maarten Steffers (9).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 bogen in de tweede klasse A het hoofd voor BC Heeze.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen ging met 65-71 verloren. De wedstrijd was in de beginfase in evenwicht, maar na de rust maakte het team uit Heeze, net als Jumpers een van de laagvliegers in de competitie, goed gebruik het zijn lengte en fysieke overwicht. Daar had Jumpers geen antwoord op. Topscorers Jumpers: Dirk Laurense (29), Jorik Wulterkens (17) en Maarten Steffers (9). Komend weekeinde zijn de basketballers uit Venray vrij. De basketballers staan negende met 12 punten uit 17 duels. Alleen hekkensluiter MSE pakte minder punten. Die ploeg verzamelde 6 punten uit 16 potjes.


Zilver Lisa Dreesens

Eindhoven | Afgelopen week werd het NK 5 km zwemmen georganiseerd door de KNZB in een binnenbad. Lisa Dreesens zwom deze afstand in 1 uur en 3 minuten en wist met deze tijd het zilver te behalen. Het seizoen voor haar zal hoofdzakelijk worden vervolgd met wedstrijden lange afstand in het buitenwater, in aanloop naar haar derde oversteek van het IJsselmeer dat deze zomer gepland is, een afstand van ongeveer 25 km.