Afbeelding
Foto:

Programma festival Jera On Air rond

Ysselsteyn | Het muziekfestival Jera On Air in Ysselsteyn heeft zijn programma rond.

Na eerder aangekondigde bands als NOFX, Sick Of It All, Billy Talent en Enter Shikari maakte de organisatie woensdag de komst bekend van de formaties Dog Eat Dog, Malevolence en Red City Radio. Ook Paceshifters, Call It Off, Toxic Shock, I Against I, Beat The Red Light, Generation 84, Citizens Patrol en Year Of The Knive komen naar het grootste outdoor punk- en hardcorefestival van Nederland. Jera On Air vindt in 2018 plaats op 28, 29 en 30 juni in Ysselsteyn.

Combi-kaarten voor het festival kosten 80 euro (excl. servicekosten) en zijn reeds te koop via www.jeraonair.nl. Dog Eat Dog is een pionier op het gebied van hiphop en punkrock. De band uit New Jersey had in de jaren 90 hits met de nummers 'No Fronts', 'Who's The Kings' en 'Rocky'. Hoewel de band door de jaren heen enkele wijzigingen onderging qua samenstelling, veranderde de sound, op hier en daar wat invloeden uit de ska- en reggaewereld na, nooit. Ruim tien jaar geleden, in 2007, was de band al eens een van de headliners op Jera On Air.

Een van de grotere hardcorebands uit het Verenigd Koninkrijk is Malevolence (foto). De band combineert invloeden van bands als Lamb Of God, Hatebreed, Sepultura, en Pantera met een energieke show op het podium. In 2017 verscheen het tweede volledige album van de band getiteld 'Self Supremacy'. Het kon op uitstekende kritieken rekenen. Tijdens Jera On Air kan het publiek met eigen ogen zien of dat terecht is.
De punkrockers van Red City Radio staan net als Malevolence bekend om hun sterke liveshows. De Amerikanen timmeren sinds 2007 aan de weg, en fabriceerden in die jaren verschillende albums. Dit jaar verscheen met 'Sky Tigers' het meest recente werk van de band.

Met bovenstaande artiesten is de koek natuurlijk nog lang niet op. Tijdens Jera On Air 2018 kan er drie dagen lang volop genoten worden van het beste dat de alternatieve muziekscene te bieden heeft. En dat allemaal tijdens het laatste weekend van juni op de festivalweide in Ysselsteyn. Voor de complete reeds bekende line-up kijk op de website van het festival, waar je ook alle informatie over de verdere mogelijkheden en faciliteiten kunt vinden, waaronder de festivalcamping.