Dodenherdenking met eerbetoon verzetsstrijder

Maashees | De dodenherdenking in Maashees krijgt dit jaar een bijzonder accent. Met de onthulling van het Antoon Schraderpedje willen de dorpsraad en het 4 meicomité Maashees een eerbetoon brengen aan hun oud-dorpsgenoot Antoon Schrader, een verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog.

Het initiatief sluit aan op het landelijke thema van de dodenherdenkingen: 2018 Jaar van Verzet. Met de onthulling van het Stientje Janspedje wordt stilgestaan bij Stientje Jans, een schoolmeisje uit Maashees dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een beschieting door Engels vuur werd geraakt. De dodenherdenking in Maashees met daaraan voorafgaand de onthulling van het Antoon Schraderpedje en het Stientje Janspedje, vindt plaats in het centrum van Maashees op vrijdag 4 mei, van 17.45 uur tot circa 20.30 uur.

Het Sint Joris en Sint Anthoniusgilde Maashees zorgt voor de erewacht en luistert, samen met een afvaardiging van fanfare St. Cecilia (Maashees) en zangkoor 't Höfe, de gehele plechtigheid op. Belangstellenden kunnen deze bijwonen.

Namens de gemeente Boxmeer zal burgemeester Karel van Soest aanwezig zijn bij de onthulling van het Antoon Schraderpedje in Maashees.


Plofkraak Overloon mislukt

Overloon | De pinautomaat aan het Kerkpad in Overloon is maandagochtend doelwit geweest van een mislukte plofkraak.

Om 05.50 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van de politie. Op dat moment leek het te gaan om in een inbraak in gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Eenmaal ter plaatse bleek dat niet het buurthuis, maar de belendende pinautomaat aan de Kerkstraat doelwit was geweest van de dieven. De daders maakten niets buit. Er is alleen flinke schade aangericht aan de geldautomaat. Wanneer de geldautomaat van de Rabobank bij het gemeenschapshuis weer gebruikt kan worden, is niet duidelijk.

Er staat nog een automaat bij de PLUS-supermarkt in het dorp.