Marcusprocessie

Blitterswijck | In de kerk van Blitterswijck wordt op woensdag 25 april om 19.00 uur een extra heilige mis opgedragen met aansluitend een Marcusprocessie.

Voor het laatst gebeurde dit meer dan vijftig jaar geleden. Tijdens de viering wordt na een korte predicatie een bronzen plaquette met daarop een afbeelding van de evangelist Marcus onthuld en ingezegend. Tijdens de processie wordt deze plaquette gedragen door pastoor Huub van Horne. Het Evangeliarium wordt gedragen door diaken Guido van Dierendonck uit Venray. Doedelzakspeler Gillian Hettinga uit Heemskerk luistert de processie, die door de Maasstraat en Kasteellaan naar het terrein van de kasteelruïne trekt, muzikaal op. De processie eindigt bij terugkomst in de kerk, waar vervolgens de litanie van Allerheiligen wordt gebeden. Ook niet-parochianen zijn welkom om deel te nemen aan de Marcusprocessie.


Beste voorlezers

Tienray | Rens Gommans van de Mariaschool uit Tienray en Chizaram Ukanwa van basisschool Weisterbeek uit Horst zijn respectievelijk tweede en derde geworden bij de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018. Rens Gommans moest de spits afbijten en leerde de aanwezigen in de zaal met zijn voorgelezen stukje dat alle heksen vrouwen zijn. De zaal was muisstil. Chizaram Ukanwa kreeg de zaal aan het lachen door een stukje voor te lezen uit een Dagboek van een Muts. De winnaar werd Mila Peeters uit Heijen. Zij mag Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen.