Inzamelactie taxussnoeisel

Venray | Lions Club Venray dankt alle snoeiers van taxushagen die de afgelopen jaren trouw hun taxussnoeisel hebben ingeleverd voor de actie Snoei tegen kanker. De vele duizenden kilo's taxussnoeisel die Lions Club Venray de afgelopen jaren ophaalde zijn verkocht aan de farmaceutische industrie, die er de werkzame stof paclitaxel uitgehaald hebben dat gebruikt wordt bij de bereiding van een middel tegen bepaalde vormen van kanker. Deze actie stopt nu.

Bij deze actie sneed het snoeimes aan twee kanten, want niet alleen hielpen de snoeiers van taxushagen hiermee bij de winning van deze belangrijke grondstof. De farmaceutische industrie betaalde aan Lions Club Venray ook een bedrag per kilo snoeisel. Hiermee konden dan weer spierdystrofiepatiƫnten een weekje vakantie vieren op Texel.

Op Texel staat een speciaal ingericht huis voor kinderen met spierziekten. Leden van Lions Club- en Rotary Club Texel namen hiertoe het initiatief en beheren dit huis nu al meer dan 35 jaar. Het contact van Lions Club Venray met het Tesselhuus bestaat al sinds 1982. Met de opbrengst van activiteiten kunnen acht kinderen die lijden aan spierdystrofie een week, met professionele begeleiding op vakantie naar Texel. Het inzamelen van taxussnoeisel stopt omdat het niet meer rendeert. De afgelopen jaren werd de prijs die door de farmaceutische industrie betaald werd voor het snoeisel steeds lager. Uiteindelijk waren de opbrengsten nauwelijks voldoende om de kosten van verzamelen en transport te betalen. De geleende big bags hoeven niet ingeleverd te worden en mogen voortaan gebruikt worden voor tuinafval.


Voorinschrijving wandelevenement

Venray | De eerste editie van het Meerdaags wandelevenement Venray vindt plaats in het weekeinde van 2 en 3 juni.

Het wandelevenement is uniek omdat de wandelaar de mogelijkheid krijgt elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de tien en zestig kilometer. Door deze aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar, maar ook prima geschikt voor de wandelaar die liever een kortere afstand wil lopen. De voorinschrijving is gestart en sluit op vrijdag 25 mei om 24.00 uur. Inschrijven op 2 en 3 juni kan bij het inschrijfbureau. Van het inschrijfgeld gaat 25 procent naar het goede doel Stichting ALS Nederland.


Man voor rechter

Roermond | Een 27-jarige uit Polen verschijnt op 26 april voor de rechtbank in Roermond. De man wordt onder meer verdacht van het, onder invloed van alcohol, veroorzaken van een dodelijk ongeval in Wanssum. Bij dat ongeval kwam een 48-jarige vrouw uit Venray om het leven.