Ricardo Hendriks straalt in dansschool Soul Community.
Ricardo Hendriks straalt in dansschool Soul Community. Foto: Henk Lammen

Time To Dance

Venray | Ricardo Hendriks, alias Goofy G. Soul, showt zijn danstalent tijdens het nieuwe RTL-programma Time To Dance. De Venrayse danser genoot volop tijdens de opnames van programma. De dansshow is vanaf 27 april op de vrijdagavond (20.30 uur) van RTL 4 te zien. De winnaar van Time To Dance ontvangt 50.000 euro.

Door Willem Menting

Of de artiest er uiteindelijk met de cheque vandoor gaat kan hij niet zeggen. "Ik mag er niet veel over loslaten. Het is wel een fantastische show. Ik ben benieuwd naar de beelden en de reacties. De beelden die ik gezien heb zijn veelbelovend", zegt Hendriks enthousiast.

Het nieuwe RTL-programma wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman. De jury van de danswedstrijd wordt gevormd door Dan Karaty, Robin Martens en Gianinni Semedo Moreira. In tegenstelling tot andere tv-shows hebben de kijkers geen stem. De vakkundige jury besluit uiteindelijk wie de beste danser is. "Dat maakt het juist interessant. Bij andere programma's wint vaak diegene met de grootste achterban. Bij Time To Dance is dat anders. Dat is ook één van de redenen waarom ik meedoe aan deze show."

Toch waren er voor de danser meerdere redenen om zich in te schrijven voor Time To Dance. Eerder was hij al op televisie te zien bij So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now. "Het gaat in Time To Dance alleen om kwaliteit. Je krijgt als deelnemer de vrijheid om je eigen stijl en gevoel te volgen. Ik ben tevreden over hoe ik het heb gedaan. De dansstijlen van de deelnemers waren erg divers. Ik heb mezelf van mijn sterkste kant kunnen laten zien."

Alle deelnemers 'solliciteerden' middels een video bij het tv-programma. De beste inzendingen werden uitgenodigd voor de opnames. "Leedvermaak is er niet bij. Iedere deelnemer kan echt wel dansen." De eerste ronde van Time To Dance bestond uit de 'first impression'. Tijdens deze eerste indruk kregen de dansers dertig seconden de tijd om de jury omver te blazen met hun danskunsten. Uit de honderden deelnemers blijven er uiteindelijk slechts tientallen dansers over voor de volgende rondes.

Het zijn drukke tijden voor de Venrayse danser. Samen met zijn vrouw Izelina Sousa runt hij Soul Community aan het Schoutenstraatje 29 in Venray. Het tweetal vertegenwoordigde Nederland tijdens meerdere wereldkampioenschappen en ze werkten onder meer samen met Eva Simons en Tiësto. "Het gaat hartstikke goed met onze dansschool. We geven les in diverse dansstijlen en sinds we op deze locatie zitten, vallen we steeds meer op." Het aanbod qua danslessen is divers. Er wordt lesgegeven in onder meer Dancehall, Breakdance, House Dance, African dance en Locking. "De jongste danser bij ons is 3 jaar oud en de oudste is 75 jaar. Dat maakt het ontzettend leuk." Voor nu telt hij de dagen af tot volgende week vrijdag. Dan kan hij eindelijk meer loslaten over het programma. "Zenuwachtig ben ik niet. Ik ben vooral erg benieuwd. Naar het programma en de reacties."