Quinn Gerlach opnieuw kampioen

Venray | Yokkao presenteerde afgelopen weekend de allereerste UK Open-wedstrijden in het Barnsley Metrodome in Engeland.

Aan het tweedaagse evenement namen maar liefst 400 sporters deel. Tijdens het internationale vechtsportspektakel kwamen een groot aantal muay thai- en kickbox-categorieën in actie, met divisies voor kinderen (5-14 jaar), junioren (15-17 jaar) en volwassenen (18-35 jaar).

De tienjarige Quinn Gerlach van de Venrayse thai-/ kickboksvereniging Quinn Gym vocht een toernooi van twee wedstrijden op muay thai-regels. Hij won zijn beide partijen tegen Engelse tegenstanders en pakte in zijn categorie de titel. Ook kon de jeugdige Venraynaar zich laten kronen tot K1-kampioen.

Yokkao is van plan het 'open' wereldwijd naar verschillende landen te brengen met winnaars uit elke categorie die in aanmerking komen voor de wereldfinale. De winnaars van die toernooien komen dan samen om te strijden om de titels Yokkao Kid, Junior en Amateur World Champion. Quinn werd vorige week ook Youth Fighting League Europees K1- kampioen geworden, Nederlands grootste toernooi. Hieraan deden 600 jeugd deelnemers mee. Opgedeeld in poules van 4kg en met twee jaar verschil. Quinn Gerlach deed mee in de poule 10/11 -36kg met 18 deelnemers. Hierin werd hij eerste na vier wedstrijden. Aan het toernooi deden ook twee andere leden mee: Kay Eijsbouts (13) werd tweede en Younes Bouri (10) derde.