Afbeelding
Foto:

Toeptoernooi steunt goede doel

Venray | Het Groot Venrays Toeptoernooi is vrijdagavond gewonnen door Ben van Malsen. Hij mocht de Piet van Benschop Bokaal in ontvangst nemen.

De tweede prijs was voor Frank Verschuuren, Harrie Frencken werd derde en op de vierde plaats eindigde Stella van Lanen (tevens beste dame). Het beste team was Habilis. In totaal waren er 155 deelnemers. Na afloop kon de organisatie aan het goede doel van dit jaar, de stichting Kruisen en Kapellen, een cheque van 4790 euro overhandigen. Koos Swinkels (op de foto links) nam de cheque namens de stichting in ontvangst. Het was de zevende keer dat Kiwanisclub Schieëpersland dit toernooi op touw zette. Het toernooi speelde zich af in diverse horecagelegenheden in het centrum van Venray: Brasserie 't Zusje, Café de Uitmarkt, Café D'n Oldtimer, Café Het Moment, Café Hulsman, Gastrobar TOF, Koffie- Theehuis & Bierlokaal De Klokkenluider, Proeflokaal Goesting en Theatercafé De Artiest.


Collecte succes

Venray | De derde gezamenlijke collecte Goede Doelen Venray is succesvol verlopen. Er is in de week na Pasen ruim 75.000 euro opgehaald voor zestien goede doelen. Dit is 8 procent meer dan in 2017. Zo'n 250 collectanten gingen op pad om voor de landelijke goede doelen geld in te zamelen.

Het is gebleken dat de collecteweek voor Goede Doelen meer bekendheid heeft gekregen. Voor veel mensen is het inmiddels een vertrouwd verschijnsel: de envelop in de bus en in de week erna bezoek van de collectant. De opbrengst wordt verdeeld over KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting, Longfonds, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds, Nederlandse Rode Kruis, Reumafonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Nederlandse Brandwondenstichting, Amnesty International, Nationaal Fonds Kinderhulp, Epilepsiefonds, Maag Lever Darm Stichting, Alzheimer Nederland, Nationaal MS fonds en Hersenstichting. Door één week per jaar gezamenlijk te collecteren namens alle goede doelen, kan de stichting Goede Doelen Venray mooie opbrengsten blijven behalen voor de aangesloten goede doelen. De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar. Zie hiervoor www.goededoelenvenray.nl. Voor Collecteweek 2019 kan Goede Doelen Venray nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan door het sturen van een berichtje naar e-mail collectanten@goededoelenvenray.nl.