BVV'27 grijpt late winst in Afferden

HRC'27-BVV'27 1-2 (0-1).

Doelpunten: Egzon Grguri en Joost Wijnhoven (strafschop).

AFFERDEN | BVV'27 won in Afferden in de slotfase met 1-2 van HRC'27 in de vijfde klasse E. Het was een spannende wedstrijd waarin BVV'27 voor rust het beste van het spel had. Door de winst blijven de geel-zwarten in het spoor van lijstaanvoerder Montagnards.

Thuis verloren de Blitterswijckers op 28 januari met dezelfde cijfers van de voormalige koploper HRC'27. Trainer Jef Vels kon zondag niet beschikken over de geschorste Jari Wijnhoven en aanvoerder Tom Thiesen (ribblessure). De niet-fitte Kenny Poels en Stan Theeuwen zaten op de bank en vielen later in. Willem Karman was vanwege zijn werk pas na rust inzetbaar.

Na 26 minuten opende Egzon Grguri de score op aangeven van Joey Gelden: 0-1. Grguri was eerder dit seizoen gestopt maar zijn rentree is zeer welkom vanwege de uigedunde geel-zwarte selectie.

Na een kwartier in de tweede helft kwam HRC'27 randje buitenspel op gelijke hoogte: 1-1. Roel Verkoijen, die al geel op zak had, kreeg zijn ten onrechte zijn tweede gele kaart en dus rood. De arbiter meende dat Verkoijen aanmerkingen maakte op de leiding, maar dat bleek niet het geval te zijn. Na afloop gaf de arbiter zijn vergissing toe en hij trok de tweede gele prent weer in. Desondanks moest BVV'27 met tien man verder in de slotfase. Op karakter wisten de Blitterswijckers alsnog de winst uit het vuur te slepen. Na een handsbal gaf de leidsman vijf minuten voor tijd een penalty. Joost Wijnhoven bleef koel en hij scoorde vanaf de stip de winnende treffer: 1-2.

SVOC'01 onderuit bij koploper

Montagnards-SVOC'01 3-1 (1-0).

Doelpunt: Sid Peeters.

BERGEN | SVOC'01 ging in de uitwedstrijd tegen koploper Montagnards met 3-1 onderuit in de vijfde klasse E.

Het was al de tiende zege op rij voor Montaganards dat na vijf minuten op voorsprong kwam: 1-0. SVOC'01 wist daarna lang stand te houden en brak ook enkele keren gevaarlijk uit. Vlak voor rust was er een goede kans voor spits Danny Houwen.

Na een kwartier in de helft verdubbelde de thuisploeg toch de voorsprong. De arbiter legde de bal op de stip na een overtreding van SVOC-verdediger Luc Peeters. Montagnards-aanvoerder Jens Jennissen benutte de strafschop: 2-0.

Tien minuten voor tijd liep de Bergense thuisclub uit naar 3-0. Vijf minuten later scoorden de tricolores nog de eretreffer. Sid Peeters ontving een weggekopte bal terug na een korte corner en hij schoot raak in de korte hoek: 3-1.