Holthees haalt flink uit: 6-0 zege

Holthees-Sporting ST 6-0 (1-0).

Doelpunten: Robin van Es, Stef Janssen (2x), Kay Wijenberg en Ser van Es (2x).

HOLTHEES | Holthees boekte thuis tegen Sporting ST een royale 6-0 zege in de vijfde klasse E. De blauw-witten hebben hun zinnen gezet op de derde periode. Daarin staat Holthees er goed voor met negen punten uit drie duels met een gunstig doelsaldo van 10-1.

Eind januari leed Holthees op bezoek bij Sporting ST nog een 2-0 nederlaag. De bezoekers, zonder de geschorste Kevin Goldschmidt, begonnen sterk en een kopbal verdween vlak langs het doel. Holthees kwam het openingskwartier ongeschonden door. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer John Klaassens de leiding. Robin van Es brak de ban op aangeven van zijn broer Ser: 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen er kansen over en weer maar de keepers Marco Rijnen (Holthees) en Bram Willems (Sporting) waren op hun post.

Na de pauze kwam Holthees steeds gevaarlijker opzetten. In de 62e minuut ontstond de 2-0 uit een mooie aanval die opgezet werd door Ser van Es. Kay Wijenberg vond Stef Janssen voor het doel: 2-0. Zes minuten later hetzelfde scenario. Via Ser van Es en Wijenberg kwam de bal weer bij Stef Janssen die opnieuw doeltreffend uithaalde: 3-0. Het verzet van Sporting ST was hierna gebroken en Holthees drukte door. Stef Janssen stond aan de basis van de 4-0 die gescoord werd door Kay Wijenberg.

In het slotkwartier voerde Holthees de score verder op. Stijn Voermans bereikte met een lange trap Ser van Es die de bal onder de Sporting-doelman door schoot: 5-0. Vlak voor tijd legde de ingevallen Wilco Stiphout de bal terug op Ser van Es die zijn tweede treffer scoorde en de eindstand op 6-0 bepaalde.

Korte onderbreking bij Merselo-RKDSO

Merselo-RKDSO 1-1 (1-1).

Doelpunt: Camiel Kroonen.

MERSELO | Merselo speelde in de vijfde klasse E thuis met 1-1 gelijk tegen RKDSO.

Anderhalve week eerder eindigde de uitwedstrijd in Lomm ook al in een 1-1 gelijkspel. De geel-zwarten namen na negentien minuten de leiding. Camiel Kroonen schoot raak uit een afstandschot: 1-0.

Acht minuten later kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van Merselo-verdediger Bas Philipsen: 1-1. Na de pauze werd de sfeer op het veld er niet beter op met veel gepraat en schoppartijen. Halverwege de tweede helft laste de arbiter even een afkoelingsperiode in om de gemoederen te bedaren. Na een paar minuten werd het duel weer hervat. In de stand kwam geen verandering meer.