Afbeelding
Foto:

Simone spreekt recht uit het hart

Overloon | Simone Hendriks van Metameer Stevensbeek plaatste zich vorige week voor de halve finale van de GNE-Nuffic Public Speaking Awards. Ze behoort tot de beste zestien sprekers in het Engels tussen de 16 en 20 jaar. De halve finale en landelijke finale vonden woensdag plaats op het Deltion College in Zwolle.

De 17-jarige Simone Hendriks, leerling van tweetalig vwo 6, bereikte de halve finale met een boodschap recht uit het hart. "Mijn speech gaat over sociale media en welke rol deze spelen in onze mentale gezondheid. Ik heb het over mijn eigen ervaringen met depressie en onzekerheid, die deels te wijten zijn aan mijn zoektocht naar goedkeuring (en de illusie die goedkeuring te kunnen vinden op Instagram en Facebook)." De Overloonse wil anderen met hetzelfde probleem aanmoedigen erover te praten. En daarom doet ze mee aan de Public Speaking Awards. "Ik heb er bewust voor gekozen om te gaan spreken, omdat ik uit mijn comfort zone wilde stappen en wilde zien hoe ver dat me zou brengen."

Fotobijschrift: Simone Hendriks (17) van Metameer bij de Public Speaking Awards in Zwolle. Foto: Metameer.


Dag van de Couveuseouder

Venray | Na een succesvolle eerste keer in 2017 organiseren de vrijwilligers van Stichting Prematurendag weer een picknick op de Dag van de Couveuseouder. Dit keer op 6 mei tussen 12.00 en 18.00 uur.

In 2017 werden op twee locaties middagen georganiseerd voor ouders en hun kinderen en andere belangstellenden. Naast Groesbeek (ook voor regio Venray) en Breda, sluiten nu ook Amsterdam en Bellingwolde (Groningen) aan. En in de toekomst hoopt de stichting op nog meer locaties deze picknick te kunnen organiseren met activiteiten voor de kinderen, zoals schminken en een springkussen. Het 'elkaar ontmoeten' staat centraal. In Groesbeek wordt de picknick voor de tweede keer gehouden op Landgoed Den Heuvel. Verschillende ondernemers en verenigingen uit de regio stellen belangeloos producten beschikbaar om deze dag tot een succes te maken. Op voor de picknick in jouw regio kan tot 1 mei via: www.dagvandecouveuseouders.nl.