Geen doelpunten bij Ysselsteyn

Baarlo-Ysselsteyn 0-0.

BAARLO | De ontmoeting tussen de subtoppers Baarlo en Ysselsteyn eindigde doelpuntloos (0-0) in de derde klasse C.

In de Ysselsteynse ploeg ontbrak topschutter Dennis Teunissen. Hij was geschorst na de twee gele kaarten die hij een week eerder tegen Merefeldia ontving.

In de eerste helft ging het duel gelijk op met nauwelijks kansen over en weer. Er viel voor het publiek weinig te beleven. Ysselsteyn miste in de voorhoede duidelijk de geschorste Teunissen.

Na de pauze stuurde trainer Ruud Jenneskens verdediger Willem Janssen naar de frontlinie. Hij stichtte veel gevaar en de wedstrijd werd wat levendiger. Maar een doelpunt bleef uit. Paul Jeurissen zag zijn doelpoging stranden op de Baarlose keeper waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Oostrum wint verdiend in Meterik

Meterik-Oostrum 0-2 (0-1).

Doelpunten: Marwin Hermans en Max van Goch.

METERIK | In een matige wedstrijd won koploper Oostrum met 0-2 op bezoek bij Meterik in de vierde klasse E.

De rood-witten herstelden zich daarmee van de 2-0 nederlaag bij GFC'33 van drie dagen eerder. Toch was Oostrum niet gerust op een goede afloop. Want vlak na de winterstop werd thuis op 28 januari nog met 0-1 verloren van Meterik dat de punten in de strijd tegen degradatie goed kon gebruiken.

Na een halfuur namen de bezoekers de leiding. Uit een scrimmage voor het doel scoorde aanvoerder Marwin Hermans de 0-1. Meterik wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Oostrumse doel.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. De zojuist ingevallen Max van Goch sprintte op links weg van zijn tegenstander en hij scoorde met een fraai schot in de kruising: 0-2. Het was de allereerste competitietreffer van Max van Goch in de hoofdmacht. Met nog acht duels voor de boeg heeft Oostrum een voorsprong van vijf punten op achtervolger Melderslo.

Dubieuze penalty breekpunt Leunen

Melderslo-Leunen 2-1 (1-1).

Doelpunt: Thomas Weijs.

MELDERSLO | Leunen leed op bezoek bij de nummer twee Melderslo een 2-1 nederlaag in de vierde klasse E. Door een dubieuze strafschop vlak voor rust kantelde de wedstrijd.

Na een klein halfuur namen de oranje-witten de leiding. Uit een diepe bal van Mateusz Arcimowicz verscheen Thomas Weijs vrij voor het doel en de aanvaller scoorde koeltjes de 0-1. Leunen leek met de 0-1 voorsprong aan de thee te gaan, maar op slag van rust kreeg de thuisploeg een penalty cadeau. Een Melderslo-aanvaller liet zich vallen en de arbiter wees, tot ongenoegen van het Leunse kamp, naar de stip: 1-1. Drie minuten na de pauze nam Melderslo de leiding na een goede aanval over de linkerkant: 2-1. Leunen, dat een punt verdiende, probeerde tevergeefs langszij te komen. Grote kansen op de remise bleven evenwel uit.