SSS'18 doet goede zaken bovenin

SSS'18-Emplina 2-1 (0-1).

Doelpunten: Koen Voesten en Koen van Bree.

SSS'18: Massop; Rutten (79. Franssen), Janssen, Venhuizen en Kuenen; Koen van Bree, Voesten, Lucassen en Wijenberg (85. Luydens); Verlinden en Botden (65. Deriet).

OVERLOON | SSS'18 deed door de 2-1 thuiszege op Emplina goede zaken boven in de tweede klasse H. De Overloners staan vierde en zagen de concurrenten voor de nacompetitie, EVVC en Prinses Irene, punten verspelen.

De ongenaakbare koploper Rhode is al bijna kampioen met zestien punten voorsprong en nog zeven duels voor de boeg. De andere topploegen strijden voor een periodetitel. Emplina, dat een punt minder had dan SSS'18, is eveneens een concurrent.

Eind januari verloren de Overloners de uitwedstrijd in Den Bosch nog met 3-1. Trainer Ruud Vermeer had zijn elftal op een plaats gewijzigd. Willem Kuenen stond weer in de basis en Bart Deriet begon op de bank. Wout Janssen verscheen na zijn vroege uitvalbeurt tegen Rhode toch weer aan de aftrap.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Het was geen al te best voetbal op sportpark De Raay. Vlak voor de pauze namen de bezoekers onverwacht de leiding. Centrumverdediger Stan Venhuizen ging onder een hoge bal door waardoor een Emplina-aanvaller vrije doortocht kreeg. Hij verschalkte sluitpost Thomas Massop met een lob: 0-1. Dat was een tegenvaller voor de geel-zwarten zo kort voor het rustsignaal.

Na de pauze bleef de 0-1 lang op het scorebord. Met het inbrengen van Bart Deriet, na ruim een uur, kwam er meer diepte in het Overloonse spel. In de 71e minuut viel de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Frits Lucassen kopte Koen Voesten de bal door. De Emplina-doelman werd gehinderd door Koen Verlinden en taxeerde de bal verkeerd. Via zijn vingertoppen verdween de bal in het doel: 1-1.

Acht minuten voor het einde trok SSS'18 de winst naar zich toe. Koen Voesten bediende met een steekbal Koen van Bree die op de rand van de zestien stond. De middenvelder toonde zich koelbloedig en schoof de bal in de verre hoek: 2-1. In de slotminuten hield SSS'18 stand en pakte wat gelukkig de volle buit. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel wellicht een meer terechte uitslag geweest.