Volharding raakt weer beter in vorm

Prinses Irene-Volharding 1-1 (0-1).

Doelpunt: Joep Beurskens.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels; Verstegen, Beurskens en Van den Bosch; Van Rens, Brouwer (55. Duijkers) en Tissen.

NISTELRODE | Volharding speelde in de uitwedstrijd tegen Prinses Irene verdienstelijk met 1-1 gelijk in de tweede klasse H.

Thuis verloor Volharding op 28 januari nog vrij kansloos met 0-3 van de tegenstander uit Nistelrode. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen is weer aan de beterende hand na een mindere periode na de winterstop. Het winnende elftal van een week eerder tegen TGG was op één plek gewijzigd. In de voorhoede speelde Marc van Rens in plaats van Jeroen Schepens.

Volharding hoefde voetballend zeker niet onder te doen voor de nummer drie Prinses Irene. De Vierlingsbekers lieten bij vlagen goed spel zien en toonden aan dat de vorm stijgende is.

De gelijkopgaande eerste helft leek doelpuntloos te eindigen. Drie minuten voor rust namen de Vierlingsbekers toch de leiding. Wouter Evers nam rond de middellijn een vrije trap hoog voor het doel. De bal werd half weggewerkt door de Irene-defensie en plofte voor de voeten van Joep Beurskens die ineens uithaalde. Onhoudbaar verdween de bal in de verre hoek: 0-1. Dat was een mooie opsteker zo vlak voor de thee.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Prinses Irene op gelijke hoogte. Een thuisclubspeler kon vanaf de middellijn zo maar oprukken naar het Volharding-doel en hij liet vanaf de zestienmeterlijn keeper Job Vullings kansloos: 1-1. Daarna kende Volharding even een lastige periode. Maar de rood-witten herstelden zich weer snel. Stan Duijkers, die vlak na rust de aangeslagen Tim Brouwer verving, kreeg een goede kans maar hij strandde op de doelman. In tweede instantie werd de bal tot corner verwerkt.

In de slotfase werd nog een treffer van Prinses Irene afgekeurd. Bij een hoge bal geraakte doelman Job Vullings in een luchtduel met de centrumspits van Prinses Irene die tegen hem opsprong. Vullings wilde de bal uit de lucht plukken maar dat lukte daardoor niet. De Irene-spits kopte vervolgens raak maar de arbiter annuleerde de treffer vanwege het aanvallen van de doelman. Op basis van het spel en de getoonde inzet verdiende Volharding ook het ene punt.