Belangrijke zege voor Oranje Wit

Heumen-Oranje Wit 10-18 (2-7). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (4), Dionne Drabbels (4), Aniek Drabbels (4), Carlijn Bonants (2), Kim Hendrix, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings.

Heumen | Oranje Wit won in de hoofdklasse het uitduel met Heumen: 10-18.

Door deze zege komt de Leunse ploeg op gelijke hoogte met Heumen en doet ze volop mee in de top van de ranglijst. Verdedigend stond Oranje Wit als een huis, waardoor de thuisploeg zeker in de eerste helft (2-7) moeizaam tot scoren kwam. Aanvallend konden de gasten geregeld meerdere keren per aanval schieten, wat een aantal mooie doelpunten opleverde. Doelpunten: Maureen Drabbels (4), Dionne Drabbels (4), Aniek Drabbels (4), Carlijn Bonants (2), Kim Hendrix, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings. De hoofdklasser neemt het zondagmiddag in Leunen op tegen Astrantia/Ona.

BMC prooi voor sterk SVOC'01

SVOC'01-BMC 12-7 (6-2). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4), Marloes Cox (3), Sofie de Mulder (2), Maartje Janssen, Astrid Classens en Linda Claessens.

Oirlo | In de overgangsklasse waren de korfbalsters van SVOC'01 te sterk voor BMC: 12-7. In de eerste helft miste de thuisploeg erg veel kansen, maar ging ze desondanks met een voorsprong pauzeren: 6-4.

Ook in de tweede helft was SVOC'01 de betere ploeg, maar bleef BMC lange tijd volgen op drie doelpunten achterstand. Pas na de 9-5 was de wedstrijd definitief gespeeld. Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4), Marloes Cox (3), Sofie de Mulder (2), Maartje Janssen, Astrid Classens en Linda Claessens. Zondagmiddag spelen de korfbalsters een uitwedstrijd tegen Avanti uit Schijndel.

Vorige week donderdag eindigde het bekertoernooi voor SVOC'01. De korfbalsters gingen in de kwartfinale kopje onder tegen topklasseploeg Spes uit Milsbeek: 13-19. "We gingen er vol voor, we hadden immers niks te verliezen. Met deze doelstelling gingen we de wedstrijd ook in en we kwamen zelfs op een 1-0 voorsprong. Helaas konden we dat niet vasthouden", vertelde speelster Astrid Classens. De doelpunten werden gemaakt door Rian Willems (6), Marloes Cox (3), Sofie de Mulder, Astrid Classens, Elien Nabben en Maartje Janssen.