De Venray-spelers Stef van Dijck (links) en Stijn Brinkman (rechts) beletten een Bekkerveld-aanvaller de doortocht. Foto: Rikus ten Brücke

Venray zakt steeds verder weg

Venray-Bekkerveld 1-4 (0-2).

Doelpunten: 21. Thommie Vluggen 0-1; 40. Thijmen van Iersel 0-2; 68. Stijn Brinkman 1-2; 79. Thommie Vluggen (strafschop) 1-3; 88. Wouter Peters (strafschop) 1-4. Scheidsrechter: Vereijken (Den Bosch). Toeschouwers: 250. Gele kaart; Stijn Brinkman en Joy Koenen (Venray).

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers (80. Kersten), Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Litjens, Brinkman, Jarno Peeters en Koenen (46. Shala); Touratzidis en Vievermans.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray raakt steeds meer in de problemen in de onderste regionen van de eerste klasse D. Zondag leden de rood-witten een ontluisterende 1-4 thuisnederlaag tegen middenmoter Bekkerveld. Uit de laatste zes duels wist de Venrayse ploeg slechts één punt te behalen.

Trainer Stef Sijbers was weer teruggevallen op het systeem met twee spitsen en vier middenvelders. Daardoor keerde Dani Litjens terug in het elftal. Rick Egelmeers nam weer de rechtsbackpositie over van Jordy Wismans. Danny Pelzer was geschorst.

De nieuwe trainer Frans Koenen zag dat Venray goed uit de startblokken kwam. Bram Vievermans was steeds dreigend aan de bal. Maar de talentvolle vleugelaanvaller mist nog de koelbloedigheid om zijn vaak goede acties in doelpunten om te zetten. Tot drie keer toe verscheen Vievermans in kansrijke schietpositie maar driemaal vloog de bal langs het doel.

De bezoekers uit Heerlen toonden zich veel effectiever. Bij de eerste de beste aanval was het direct raak. Topschutter Thommie Vluggen kreeg even de ruimte om uit te halen en Venray keek tegen een 0-1 achterstand aan. "Dat is het grote verschil", erkende trainer Stef Sijbers. "Zij krijgen voor rust twee kansen en scoren tweemaal. Terwijl wij geen doelpunten maken. Dit is heel frustrerend. De ploeg loopt momenteel toch al niet over van zelfvertrouwen."

Toch lieten de rood-witten zich niet ontmoedigen en trokken weer ten aanval. Dimitris Touratzidis zag zijn kopbal vlak langs de paal verdwijnen. Bram Vievermans bleef een handenbinder voor de Zuid-Limburgse achterhoede. Vlak voor rust kwam Dirk van Enckevort ongelukkig zijn doel uit. De goalie miste de bal waardoor Robert Willemse een corner moest weggeven. Het gevaar leek geweken toen Stef van Dijck wegkopte maar Thijmen van Iersel retourneerde vanaf 25 meter de bal succesvol in het Venrayse doel: 0-2.

"Tijdens de rust hadden we het gevoel dat er nog niets was verloren. De spelers voelden dat ze beter waren dan de tegenstander", zei Sijbers. Captain Joy Koenen, met geel op zak, werd vervangen door Armend Shala die als hangende spits ging fungeren.

Venray pakte het duel goed op. Jarno Peeters schoot van dicht bij over de lat. Dimitris Touratzidis omspeelde op rechts de doelman maar de hoek was te lastig en de bal verdween voorlangs. Daarna sukkelde de wedstrijd wat in. Totdat Stijn Brinkman halverwege de tweede helft een afstandsschot waagde. Vanaf dertig meter verdween de bal hoog in het doel: 1-2. Die opsteker had Venray nodig. Drie minuten later viel bijna de 2-2. Bram Vievermans passeerde op de achterlijn twee tegenstanders en schoot op doel. Keeper Rik Klijn moest de bal loslaten waardoor Armend Shala een dikke kans kreeg. De bal ging hoog over de lat.

Die misser kwam Venray niet meer te boven. In de 79e minuut kreeg Bekkerveld een strafschop. In het overvolle doelgebied ging Stef van Dijck naar de grond. Iedereen verwachtte een vrije trap voor Venray maar arbiter Vereijken wees naar de stip. Hij gebaarde dat iemand was vastgehouden. Thommie Vluggen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-3. Dat betekende de nekslag voor de rood-witten. Vlak voor tijd vloerde Robert Willemse een Bekkerveld-aanvaller en opnieuw ging de bal op de stip. Ditmaal schoot Wouter Peters raak: 1-4. "Omdat we niet scoren zakt het spel weg. We zitten in een moeilijke fase waarin alles tegenzit", zei Sijbers. "Het is lastig om te draaien maar we zullen toch punten moeten gaan pakken…"